Parchet in baie? Cum il facem sa reziste?

Prima reactie la auzul sintagmei “parchet în baie” ar fi probabil una de uimire profunda însotita de semne cum ca ar fi o nebunie. Ei bine te înseli. Parchetul în baie este ceva la moda, dupa cum camera de baie însasi a devenit pretentioasa si cocheta renuntând la rolul de cenusareasa pe care îl juca în trecut.

Nu mai este suficient sa o utilezi cu de toate, trebuie sa o faci cu stil si sa respecti tendintele în domeniu. De la culorile peretilor, la tipul de faianta, la pardoseala, la obiectele sanitare, surse de lumina si finisaje, camera de toaleta solicita la fel de mult timp si la fel de multa fantezie ca orice alt spatiu din locuinta ta. Si uite asa ajungi sa îti pui parchet în baie.Este inutil sa îti spun sa nu te ostenesti degeaba cu asa ceva daca ai o baie de 1,5 metri patrati.

Acest material este recomandat pentru baile spatioase si care pot fi bine aerisite. Desigur ca nu poti folosi orice fel de pachet ci doar pe cele special concepute pentru un teren atât de pretentios si de fitos. Se utilizeaza din esente exotice de Teak, Doussié, Merbau, Iroko, Ipé si Jatoba. Aceste tipuri de lemn trebuie finisate cu ceara, lacuri si uleiuri speciale. Pentru întretinerea unei astfel de pardoseli este imperios sa îndepartezi imediat apa ce se poate depune pe jos când folosesti cada, chiuveta sau dusul. De asemenea dupa ce te speli trebuie sa aerisesti bine încaperea pentru ca aburul sa nu se infiltreze în parchet. Mai trebuie sa ai în vedere pretul mai ridicat fata de alte tipuri de parchet si faptul ca trebuie reabilitat mai des decât cel din celelalte camere.

Dar daca vrei sa ai o baie eleganta si în ton cu moda, merita orice sacrificiu.

Articol preluat de pe egirl.ro .

Lasa un comentariu
*
*
Comentariu:*
 
Linkuri