Culori pe pereti: monocolor sau combinatii extravagante?

Felul în care îti zugravesti, îti mobilezi si îti accesorizezi locuinta este o reflectare a personalitatii tale. Casa mea nu va arata niciodata la fel cu a ta pentru ca avem, cu siguranta, gusturi diferite, temperamente diferite, aptitudini diferite, posibilitati materiale diferite. Nu ma poate împiedica nimeni sa îmi fac o copie dupa capela sixtina la mine în dormitor daca asta mi-am dorit întotdeauna. Nimeni nu îmi poate cere sa îmi zugravesc toti peretii în aceeasi culoare daca eu vreau sa ma simt ca la baza curcubeului. Asa cum nimeni nu îmi poate impune sa imi fac tot apartamentul în alb si negru, pentru ca asa se poarta, desi eu stiu ca ma apuca nervii în prezenta acestor tonuri. Nu pot sa îmi fac peretii sa arate asemeni unor picturi cubiste daca eu sunt o fire romantica si îmi vine sa desenez numai cupidoni si inimioare peste tot. Placerea suprema este sa poti spune ” e casa mea si fac ce vreau cu ea în scopul de a ma simti bine aici”.

Nu cred ca cineva care nu are simtul culorii s-ar apuca sa faca de la sine putere combinatii, ci ar prefera varianta cuminte a peretilor uni optând pentru o culoare care sa se asorteze cu piesele de mobilier pe care le detine (pentru ca este mai usor sa îti adaptezi culoarea zidariei la obiectele pe care le ai decât sa îti procuri noi accesorii în functie de culoarea din jur).

Nu concep,de asemenea, ca un suflet de artist se va limita la monocromie când inima si mintea îi vibreaza de atâtea combinatii de nuante.

Si nu vad o camera destinata unui copil fara a avea reprezentata pe un perete macar o scena dintr-un basm sau chipurile personajelor îndragite din desenele animate.

Un singur sfat îmi permit în acest context: daca optezi pentru reprezentari picturale, alege unele care sa te încânte pentru mai mult timp ca sa nu fii nevoita ca peste o luna sa îti transformi din nou casa în santier.

Articol preluat de pe egirl.ro .

Lasa un comentariu
*
*
Comentariu:*
 
Linkuri