Articole din luna iunie, 2008

Cum sa castigi spatiu in baie?

postat de Lucian în Decoratiuni interioare

Cred ca unul dintre motivele pentru care cei mai multi dintre noi ne dorim sa ne construim o casa este acela de a ne repartiza spatiul asa cum ne dorim. Mie una mi-ar placea sa am o baie cât un living si o bucatarie cât doua.

Când locuiesti la apartament trebuie sa te multumesti si sa te adaptezi la ceva prestabilit. Ne confruntam frecvent cu problema amenajarii unei bucatarii sau a unei bai foarte mici. Problema baii este destul de delicata pentru ca de multe ori suntem pusi în situatia de a renunta la visul unei cazi generoase ca dimensiuni, amplasata pe colt, sau la dulapul cu cosmetice, sau la bideu sau la mai stiu eu ce alte fantezii decorative.

Nu dispera însa. Poti avea o baie cocheta, din care sa nu-ti lipseasca nimic, chiar daca spatiul nu este tocmai darnic. Foloseste culori deschise pentru pereti si un geam mai mare pentru aerisire ca sa creezi impresia de proportii mai mari. Înlocuieste cada cu o cabina de dus, iar pe peretele din interiorul cabinei improvizeaza niste etajere pe care sa îti pui toate cele necesare ritualului de spalare.

Ascunde în spatele oglinzii un dulapior în care sa îti asezi toate obiectele necesare igienei, aranjarii parului si aplicarii sau îndepartarii machiajului. Pe usa de la baie poti atasa un cuier pe care sa agati prosoapele si halatele. Îti poti accesoriza chiuveta cu o masca unde sa ascunzi solutiile de curatat, periile, manusile de menaj, pompa de desfundat, detergenti, etc.

O alta idee pentru crea iluzia de spatios este aceea de a acoperi unul dintre pereti cu oglinzi.Opteaza pentru obiecte sanitare de dimensiuni mai mici si nu încarca prea mult cu covorase sau alte obiecte decorative. Daca îti doresti neaparat cada e de preferat sa îti alegi una cu o lungime moderata dar care sa compenseze prin adâncime. Foloseste culori care îsi plac si spoturi pentru a aduce multa luminozitate. Gândeste-te ca este creatia ta si numai a ta si o vei aprecia în ciuda putinilor metri patrati pe care îi are.

Articol preluat de pe egirl.ro .

Linkuri