Articole din luna septembrie, 2008

O baie eleganta

postat de Lucian în Decoratiuni interioare

Marmura, simbol din totdeauna al elegantei si luxului, revine din nou in actualitate. Una din principalele tendinte in decorarea unei sali de baie consta in placarea peretilor si a podelei cu asemenea placi de marmura, sau de faianta ce o imita.
Aceasta modalitate de decorare are nu doar avantaje estetice, ci si practice, nuanta cafenie sau rozalie, deschisa a marmurei avantajand spatiile reduse des intalnite de care dispun salile de baie, in special in Romania. De asemenea, disponibila atat pentru perete, cat si pentru podea, folosirea marmurii elimina dezavantajul cautarii unei gresii si a unei faiante care sa se potriveasca intr-un tot unitar.

Insa si considerentele estetice sunt foarte importante in momentul in care va decideti sa va redecorati baia. Marmura, combinata cu obiecte sanitare de un alb stralucitor, da o nota distinsa si eleganta baii dvs.
Un element, deasemeni foarte utilizat de designeri in aceasta perioada, si care se combina la perfectie in aceasta atmosfera este mozaicul. In culori pastelate precum maro-bej sau chiar rozaliu, un brau, format din 3-4 randuri de mozaic, ce inconjoara intreaga baie, este un detaliu aparte, menit doar sa evidentieze intregul decor.
In ceea ce priveste usa de intrare in sala de baie, noi va recomandam, in special daca utilizati un brau de mozaic maro, alegerea unei usi in culoarea lemnului wenge.

In acest mod spatiul va fi delimitat foarte bine, datorita contrastului evident dintre cele doua culori, dupa cum se poate observa si in pozele de mai jos.

Articol preluat de pe egirl.ro .

Becurile si economisirea de energie

postat de Lucian în Amenajari ecologice

A economisi este deviza la moda a omului obisnuit in societatea noastra.
Din pacate, pentru a-ti permite din cand in cand unele placeri cum ar fi o vacanta, un covor nou in casa, o geanta la moda, trebuie sa strangi cureaua pe ici pe colo, in partile esentiale.

Iti aduc la cunostinta o noua tendinta in ceea ce inseamna economisirea: becurile economice. Deocamdata este o noutate pentru multi dintre noi. Unii au testat-o deja si spun ca sunt multumiti. Altii, reticenti la tot ceea ce nu cunosc, inca se mai gandesc. Oricum nu ne vom mai putea codi prea mult pentru ca, in curind, Uniunea Europeana va interzice folosirea becurilor incandescente si ne vom procura cu totii, vrand nevrand becuri fluorescente sau cu halogen.

Ca sa iti dai seama mai bine despre ce vorbesc sunt acele becuri un pic mai ciudatele ca aspect si mult mai scumpe decit becurile obisnuite si care ofera o lumina asemanatoare cu cea de neon, dar care sunt mult mai usor de montat si de utilizat. Ceea ce ne sperie pe noi este pretul afisat, care poate fi de la 3 pina la de 10 ori mai mare decit al becului clasic. Dar, daca analizam mai bine datele problemei vom ajunge la concluzia ca acea suma este justificata in totalitate.
Un bec obisnuit se poate arde imediat ce l-am montat si daca am noroc poate sa dureze 100 de ore, in timp ce un bec economic are o viata de pina la 10.000 de ore. Becul fluorescent consuma cu pana la 80% mai putin decit becul incandescent si ofera o lumina mai puternica (ofera 100W de lumina consumind doar 20W curent). Deja o treime dintre romani le foloseste de ceva vreme si, daca vrei sa te alaturi lor, te incurajez in acest demers.
Ai grija doar ca in cazul in care vrei sa testezi mai intai folosind un bec economic produs de o firma necunoscuta sa verifici pe ambalaj sa aiba macar 800-900 de lumeni.
Spor la economisit!

Articol preluat de pe egirl.ro .

Linkuri