Articole din luna octombrie, 2008

Cadou de casa noua

postat de Lucian în Decoratiuni interioare

Cadou de casa noua
Pe vremuri când cineva se muta în casa noua era obiceiul sa mergi în prima vizita cu pâine, sare, zahar, orez, ulei si alte bunuri din acestea esentiale în orice gospodarie. Lucrurile s-au schimbat în timp si timpuri noi solicita cadouri noi. Totul a devenit si mult mai complicat însa pentru ca, desi oferta este foarte mare, este foarte greu sa alegi un cadou original, la care sa nu se mai fi gândit nimeni în afara de tine si care sa îi mai si placa gazdei.

Cadourile de casa noua constau de obicei în produse electrocasnice. Dar ce te faci daca te trezesti cu 3 mixere, 7 blendere si 14 roboti de bucatarie. Le poti face la rândul tau cadou, vei spune si, astfel, o alta persoana îsi va îmbogati propria colectie de storcatoare de fructe, sa zicem. Putem oferi servicii de masa, seturi de tacâmuri, prosoape, vaze, oale, tigai, macar astea, oricât de multe ar fi nu strica niciodata (numai sa ai o casa destul de spatioasa ca sa le poti depozita).

Ideea este însa sa faci acel cadou care sa impresioneze, sa fie unic. Cel mai bine este sa întrebi. Este minunata metoda americanilor care fac o lista de produse dorite din care oaspetii sa poata alege. Dar unde mai e surpriza? Se pare ca problema cadoului de casa noua este mai complicata decât ne-am fi imaginat. Si nu sesizezi dificultatea decât în momentul în care te confrunti cu ea. Un cos de rufe elegant, un tablou, o icoana, un ceas deosebit, o frapiera, o scrumiera funny, o lampa inedita, un suport pentru CD-uri. Apar o multime de idei, dar care va fi cea geniala? Si daca s-a mai gândit cineva la asta?

Cel mai bine este, cred, sa iei o cana, sau orice alt obiect îti vine în minte si sa mergi cu ea la un atelier de personalizat cadouri si sa inscriptionezi pe ea un text de genul „Cana – cadou de casa noua de la X”, data si semnatura si ai rezolvat problema. Tu ce idei ai?

Articol preluat de pe egirl.ro .

Lemn masiv sau parchet laminat?

postat de Lucian în Decoratiuni interioare

Lemnul este unul din cele mai uzuale materiale folosite in acoperirea podelelor. Cel mai adesea alegerea lemnului in acoperirea unor mari suprafete din casa se bazeaza pe motivatii precum durabilitatea sa, capacitatea de izolare termica si nu in ultimul rand estetica deosebita. Podelele din lemn sunt destinate atat pentru zone de zi (sufragerie, birou), cat si pentru zonele de noapte. De asemenea, tratat corespunzator lemnul poate fi folosit si in zone cu umiditate mai mare, pentru acoperirea podelelor din baie sau bucatarie.
In momentul in care decidem sa acoperim podeaua unei incaperi cu lemn, avem la dispozitie mai multe optiuni. In primul si in primul rand alegerea este intre lemn masiv, stratificat sau laminat. Fiecare dintre acestea are atat avantajele, cat si dezavantajele sale.
Lider de pret este parchetul din lemn masiv. Acesta ofera o izolare termica buna, la aceasta contribuind si grosimea sa mai mare decat in cazul celorlalte variante. De asemenea, alt avantaj major este aspectul estetic deosebit al acestuia, putand fi montat in diverse modele, dupa placul fiecaruia. Parchet masiv este disponibil intr-un mare sortiment de lemn, de la stejar, salcam, pana la esente exotice cum ar fi bambusul sau tek-ul. Astfel, se poate alege dintr-o mare varietate de culori si decoruri. Alt avantaj al acestui material de decorat interior este faptul ca, prin alegerea lacului aplicat peste, se poate schimba nuanta lemnului, se poate da un luciu sau din contra pastra un aspect mat al podelei de lemn. De asemenea, la un interval de ani (10 ani spre exemplu) parchetul din lemn masiv poate fi raschetat cativa milimetri si apoi relacuit pentru a avea din nou aspectul de podea proaspat renovata. Printre dezavantajele acestei optiuni se numara: pretul relativ mare (chiar de 5-6 ori mai scump decat alte alternative) si o dificultate in instalare (parchetul din lemn masiv trebuie lipit, apoi raschetat – chiar de prima data cand a fost pus- si apoi dat cu lac chiar si de 3-4 ori pentru a avea o mai mare rezistenta la trafic).
Parchetul stratificat este mai ieftin decat fratele sau masiv, insa in continuare din lemn natural. Acestea este mai subtire, fiind eventual posibila o singura raschetare ulterioara.

In cazul in care constructia locuintei nu va permite grosimea ceruta de parchetul masiv, este recomandata aceasta varianta. Si acesta se gaseste in numeroase finisaje si esente de lemn.
Parchetul laminat este un parchet “artificial”. Este net mai ieftin decat cele 2 optiuni prezentate mai sus, insa principalul sau avantaj (pe langa pret) este montarea relativ usoara (o camera de dimensiuni medii este acoperita in 3-4 ore). Se gaseste in numeroase decoruri, imitand toate tipurile de lemn, putind exista in plus si numeroase alte variante (cum ar fi decor de lemn pe diverse culori etc).

Articol preluat de pe egirl.ro .

Linkuri