Decorarea inteleapta a spatiului de locuit

Decorarea spatiului in care traim capata o din ce in ce mai mare importanta. Dincolo de hainele pe care le imbracam atunci cand iesim in oras sau mergem la serviciu si care ne binedispun daca ne vin ca turnate, dincolo de coafura si machiajul care ne face increzatoare in propriile noastre puteri, crearea unei ambiante placute in casa in care ne refugiem dupa o zi de munca este un lucru vital unei vieti moderne si agitate.
Principiile esentiale dupa care trebuie sa ne ghidam in decorarea unei case sunt urmatoarele: confortul, luminozitatea, aerisirea si o buna impartire a spatiului.

Confortul inseamna placerea noastra de a folosi lucrurile care ne inconjoara in propriul nostru apartament. Astfel, atunci cand alegem o canapea, un scaun ori un covor, pe langa studierea constitutiei robuste si a designului, pe langa alegerea gamei de culori celei mai potrivite este esential ca tesatura sa fie placuta la atingere. De asemenea, foarte important in momentul achizitionarii unei piese de mobilier este sa o testam, pentru a ne asigura ca se potriveste cu noi insine, ca nu este doar un bibelou pe care ne va fi incomod sa stam atunci cand mancam ori privim la televizor.
O alta directie de care trebuie sa tinem cont in alegerea mobilei este faptul ca ea trebuie sa se incadreze perfect in incaperea careia ii este destinata. De exemplu, in ciuda faptului ca sunt in tendinte paturile asiatice, cu bordura mare de lemn in jurul saltelei, ele vor fi incomode intr-un dormitor de dimensiuni mici. Astfel vom asigura o buna impartire a spatiului de locuit.
Luminozitatea unei case sau a unei incaperi are deasemenea un rol esential in ambianta pe care vrem sa o creem.
Lumina poate fi incorporata in decor in mai multe moduri. Spoturi luminoase incastrate in biblioteca, ori dupa o bordura de gips carton sunt de mare efect, punand in evidenta anumite parti ale camerei ori anumite obiecte de arta.
O alta modalitate de a crea o incapere plina de lumina este prezenta unor geamuri mari, cat mai putin impartite. Pentru a crea de exemplu senzatia de luminozitate pentru un hol lipsit de geamuri este suficient sa puneti o usa complet de sticla, ce face legatura cu una din incaperile luminate de soare a casei.
O alta componenta importanta in crearea unei ambiante potrivite pentru relaxare si buna dispozitie este asigurarea unei aerisiri corespunzatoare a casei. Astfel, sunt de evitat spatiile mici si inchise, greoaie si care dau senzatia de aer inchis.

Articol preluat de pe egirl.ro .

Lasa un comentariu
*
*
Comentariu:*
 
Linkuri