Articole din luna septembrie, 2009

Unelte digitale

postat de Lucian în Echipamente de masura si control, Electrice

Revolutia tehnologica din ultimele decade a impins performantele profesionale pana la punctul in care aproape orice meserias care se respecta poate executa lucrari specifice domeniului sau de activitate cu o precizie si finete de invidiat, iar aceste performante deosebite se datoreaza in mare masura uneltelor de exceptie care au aparut pe piata in ultima vreme.

Dintre acestea, foarte cautate si practic indispensabile, pentru cei care doresc sa ofere servicii de calitate superioara, sunt ultramodernele scule si unelte cu tehnologie digitala, prin intermediul carora se pot fac economii mari de timp si investitii in personal calificat, fara a se ajunge insa la scaderi ale randamentului profesional ci dimpotriva putandu-se chiar inregistra cresteri si din acest punct de vedere.

De exemplu, o banala ruleta folosita pentru masurarea distantelor va presupune de cele mai multe ori implicarea a doua persoane pentru a nu se gresi cu nimic calculele si a se reusi ducerea la bun sfarsit a proiectului initial. Atunci cand masori un zid sau dimensiunile unei ferestre iti va fi greu sa faci acest lucru de unul singur insa prin folosirea unei rulete digitale, cu afisaj mare si clar, poti face si citi fara probleme masuratorile chiar si de unul singur.

Pentru cei care inteleg avantajele utilizarii uneltelor digitale nu este deci o problema in a cheltui ceva bani in plus, uneori poate si mai mult decat ti-ai prevazut in buget, dar trebuie si in aceste situatii sa se tina cont de anumite sfaturi utile inainte de a se achizitiona produsul dorit. Pentru o ruleta digitala, sa zicem, trebuie mai intai de orice vazut daca unitatile de masura sunt si compatibile cu sistemul metric folosit in Romania si, bineinteles, daca afisajul este suficient de clar si mare incat sa poti citi fara probleme, fie si in penumbra, masuratorile pe care le ai de facut.

Foarte demn de luat in considerare este si faptul ca multe rulete digitale pot stoca in memorie masuratori diferite, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa ne intrerupem de la treaba pentru a nota fiecare masuratoare ci sa ne continuam fluent treaba, stocand toate masuratorile in memoria pusa la dispozitie de ruleta digitala. Apoi, cu ruleta in buzunar, putem sa ne deplasam linistiti la magazin sau la birou si sa folosim cu incredere calculele din memoria ruletei digitale.

Unele unelte digitale mai performante pot opera si la temperaturi foarte ridicate sau mai scazute si acest lucru se va dovedi util de fiecare data cand avem de facut masuratori intr-un mediu ostil omului. Exista prin urmare rulete digitale care pot fi folosite la temperaturi cuprinse intre -15 °C si +50 °C sau chiar mai mult. Ruletele sunt alimentate de obicei cu baterii standard de 1,5V si au o autonomie de functionare destul de mare, in raport cu calitatea bateriilor folosite.

Cei interesati pot consulta datele tehnice ale modelului Ruleta digitala Skil 0525 AA, un produs foarte util si fiabil, care vine cu un afisaj LCD detaliat, de mari dimensiuni, pentru citire simpla. Ruleta digitala Skil 0525 AA permite masurarea dimensiunilor interioare si exterioare (inclusiv lungimea ruletei), este gandita pentru sistemul metric folosit in Romania si are functie de memorare cu care poate aduna pana la 99 de masuratori.

Cu Ruleta digitala Skil 0525 AA puteti lucra usor, aceasta avand o greutate de 0,23 kg si o precizie de invidiat, de ±1 mm. Printre functiile oferite exista si functia Hold – prin care se poate bloca ultima valoare masurata, iar pentru alimentare nu e nevoie decat de o singura baterie, initial aceasta fiind inclusa in pretul de vanzare. Prin functia de oprire automata se mareste durata de utilizare a bateriei, afisajul inchizandu-se automat daca ruleta nu este utilizata timp de 5 minute. Suplimentar, puteti sa tineti seama si de Indicatorul Baterie Descarcata pentru a inlocui bateria in timp util.

Unii meseriasi inca mai stramba din nas atunci cand li se propune sa incerce o unealta despre care nu au auzit mai nimic, dar tot ei sunt si cei mai ferventi clienti imediat dupa ce se conving de avantajele de netagaduit pe care le ofera folosirea unor astfel de unelte. Nu e atat o problema legata de sumele de bani care trebuie cheltuiti pentru a achizitiona o unealta digitala, de exemplu, cat de increderea in performantele promise de producator. Nu va grabiti deci sa dati banii pe ceva despre care nu stiti mai nimic insa bazati-va si pe recomandarile amicilor si pe acelea ale persoanelor avizate de fiecare data cand doriti sa inregistrati o crestere a randamentului profesional cu un minimum de efort si un maximum de calitate.

Motopompa de apa: Mod de intrebuintare

postat de Lucian în Gradina

Pentru cei mai multi dintre noi furnizarea apei curente nu mai este o problema de multa vreme, de cand cu aparitia si dezvoltarea regiilor locale de apa insa pentru anumiti consumatori casnici sau industriali lipsa apei poate reprezenta un mare neajuns si ei sunt de fiecare data nevoiti sa apeleze la solutii ingenioase pentru a-si putea oferit tot confortul necesar ori pentru a-si desfasura activitatea profesionala in conditii optime.

Motopompele centrifugale pentru ape curate sau murdare pot fi raspunsul potrivit la problemele legate de lipsa serviciilor profesioniste pentru furnizarea apei menajere sau a celei industriale, ele putand acoperi o gama variata de aplicatii, fie acelea destinate utilizarilor casnici ori, mai ales, celor economici care lucreaza in agricultura, constructii sau industrie. Printr-un sistem complet de racorduri si accesorii destinate filtrarii apei se pot obtine niste avantaje maxime din exploatarea judicioasa a unei astfel de motopompe pentru apa.

In functie de necesitatile utilizatorului, motopompa poate veni echipata cu o serie de dotari profesionale care sa asigure un debit mai mic sau mai mare si o durata de functionare in acord cu bugetul si planurile de investitii ale beneficiarilor. Dupa tipul de motor si sursa de energie pentru acesta motopompele de apa pot fi electrice sau pe baza de combustibil lichid, respectiv motopompe de adancime sau motopompe de suprafata.

Pentru multi clienti cu experienta motopompele electrice au reprezentat achizitia optima in trecut insa, in prezent, din cauza caderilor dese a retelelor de tensiune, a secetelor prelungite precum si a problemelor majore in exploatare pe care le ridica impuritatile din apa motopompele de suprafata (cu combustibil lichid) sunt fara discutie alegerea cea mai inspirata pe care o poate face orice client bine informat. Motopompele centrifugale autoamorsante cu combustibil lichid pot fi folosite atat pentru apele curate cat si cele murdare si pot avea debite cuprinse intre 130 si 1500 litri/minut, cu diametre diferite de refulare de 1″, 2″, 3″ si 4″.

De obicei motopompele de 1″ (25,4 mm) sunt destinate exclusiv apelor curate si pot fi folosite atat de catre utilizatorii casnici cat si de catre cei industriali pe cand cele de 2″, 3″ si 4″ vin echipate cu dotari suplimentare care sa permita si exploatarea apelor murdare sau foarte murdare si, bineinteles, debite mai mari. Acestea din urma vor fi cautate in special de catre agentii economici care desfasoara activitati specifice in agricultura, constructii sau industrie. Motopompele de calitate superioara vor avea intotdeauna certificari internationale ca garantie a profesionalismului celor care le produc si unele pot fi disponibile alternativ cu motorizari pe benzina sau diesel.

Avantajele pe care le reprezinta motopompele de suprafata, pe baza de combustibil lichid, sunt date de usurinta in manipularea lor, ele fiind deosebit de mobile, de sistemul comod de acces in vederea curatirii precum si de siguranta in exploatare, foarte rar putand sa apara si accidente pe durata utilizarii acestor dispozitive. Consumul de combustibil nu este deloc ridicat, iar greutatea unei astfel de motopompe permite amplasarea sa in cele mai diverse pozitii fara a fi nevoie de personal super-calificat sau de mai multe persoane care sa participe la aceasta operatiune. Ceea ce trebuie totusi de fiecare data respectat cu strictete sunt instructiunile de utilizare ale producatorului precum si regulile specifice de siguranta a muncii.

Cei interesati, deopotriva utilizatori casnici sau industriali, pot beneficia de serviciile profesionale ale unei motopompe de apa curata consultand datele tehnice ale produsului oferit de catre compania Benza, Motopompa apa curata Benza MP 25 R, care vine cu urmatoarele dotari standard:

- cadru metalic;
- amortizoare antivibratii;
- senzor lipsa ulei;
- sistem comod de acces in vederea curatirii – grupului de pompare;
- set complet de accesorii (sita, racord, coliere).

Motopompa pentru apa curata Benza MP 25 R functioneaza pe baza de benzina si ofera un debit refulat de 130 Litri/min. Foarte important de stiut, in special pentru utilizatorii casnici, este faptul ca inaltimea maxima de pompare poate atinge 35m, iar adancimea de absorbtie maxima ajunge pana la 8 m. Motopompa pentru apa curata Benza MP 25 R este echipata cu un motor model Robin Subaru EH 025 (1cilindru, 4 timpi), are un diametru de refulare de 1″ (25,4 mm) si permite un diametru maxim pentru impuritati (granulometria) de 8 mm. Puterea totala este de 1.1 CP si turatia nominala de 3000 rpm. Sistemul de pornire pentru aceasta motopompa este manual, putandu-se astfel face economii insemnate de combustibil, consumul min.-max. variaza intre 0.3 ” 0.5 litri/h, iar greutatea motopompei este de doar 5.8 Kg.

Nu ezitati deci sa va convingeti la fata locului de serviciile si dotarile de exceptie ale intregii gamei de motopompe de apa oferite de catre compania Benza si sa achizitionati in deplina cunostinta de cauza acel model care se preteaza cel mai bine necesitatilor si bugetului dumneavoastra.

O casa ordonata

postat de Lucian în Decoratiuni interioare, Sanitare

BricoMall.ro

O casa ordonata reflecta un stil de viata ordonat. Orice accesorii sanitare sau pentru bucataria ta ai nevoie pentru a iti ordona casa, gasesti pe BRICOMALL.RO.

Linkuri