Articole din luna octombrie, 2009

La ce serveste un indicator de tensiune?

postat de Lucian în Electrice

Desi simple ca design, indicatoarele pentru prezenta tensiune/continuitate nu vor putea fi intotdeauna folosite de catre un amator, ele fiind mai degraba destinate electricienilor autorizati sau altor persoane calificate sa lucreze cu instalatiile electrice si de tensiune. Venind de obicei pe piata in forma lunguiata de creion, aceste indicatoare de tensiune “vorbesc” cu noi prin intermediul unor sunete ascutite si semnale luminoase, fie continue fie intermitente ajutandu-i astfel pe profesionisti sa depisteze prompt prezenta tensiunii sau semnalele intrerupte din retelele casnice si cele industriale.

Una dintre primele utilitati ale unui indicator de tensiune, cunoscuta destul de bine chiar si de catre copii (ceea ce nu e prea bine, ei fiind tentati sa se joace de unii singuri cu aceste creioane “nevinovate”), consta in verificarea bunei functionari a prizelor si a sigurantelor electrice. Daca totul este in regula, indicatoarele pentru prezenta tensiune vor emite un semnal luminos plin la capatul superior si, in cazul celor de generatie mai recenta, vor emite si un beep sonor la finalul probei de tensiune.

In alte situatii, indicatoarele pentru prezenta tensiune se folosesc si pentru operatiuni de mare finete care necesita si ceva experienta acumulata d-a lungul anilor, dar si rabdare si maxima atentie. Spre exemplu, atunci cand dorim sa verificam daca un cablu electric ingropat in plastic sau chiar in perete este intrerupt ne putem folosi de indicatoarele pentru prezenta tensiune/continuitate cercetand pas cu pas zona “suspecta” si ghidandu-ne aproape orbeste dupa semnalele luminoase intermitente si/sau semnalele sonore mai mult sau mai putin intense.

Nu in ultimul rand, creioanele de tensiune sunt deosebit de utile si la verificarea dispozitivelor electro-casnice sau a celor industriale care necesita intretinere si reparatii. Cu ajutorul indicatoarelor pentru prezenta tensiune/continuitate vom putea ajunge mai repede si mai sigur la miezul problemei si nu vom fi nevoiti sa facem experimente mai mult sau mai putin periculoase pe durata reparatiilor. Pentru instalatiile electrice industriale exista indicatoare pentru prezenta tensiune speciale care pot detecta tensiuni foarte mari, de peste 1500V, si ele vor fi de mare folos acolo unde se lucreaza la asemenea parametri deosebit de periculosi.

De la compania Fluke, recunoscuta ca numarul unu pe piata instrumentelor si aparatelor de detectie si masurat, se ofera tuturor celor interesati modelul “Fluke 1AC – indicator prezenta tensiune/ continuitate“, un detector profesional de tensiune din raza 200 – 1000 VAC, fara contact pe metal, cu indicatie acustica si vizuala. Este un instrument foarte usor de folosit, cu semnale vizuale si sonore foarte fidele si bine gandite, care este adresat deopotriva electricienilor autorizati cat si altor profesionisti din domeniul industrial, dar si utilizatorilor casnici.

Beculetul de avertizare de culoare rosie de la capat poate fi intrerupt, daca deranjeaza prea tare, detectorul “Fluke 1AC – indicator prezenta tensiune/ continuitate” putand apoi comunica doar prin semnale sonore, dupa o tehnologie de mare finete, la temperaturi cuprinse intre -10 ?C si 50 ?C si in conditii de umiditate care pot varia intre 0 % si 95 % (0 ?C – 30 ?C). “Fluke 1AC – indicator
prezenta tensiune/ continuitate
” este pe deplin functional si la o altitudine de 3000 de metri, posedand si suficienta autonomie in stare de functionare prin alimentare directa de la doua baterii alcaline tip AAA, incluse in pretul de vanzare.

Ce unelte e bine sa avem acasa?

postat de Lucian în Unelte si scule

Suntem fericiti in prezent cu servicii de calitate oferite de adevarati meseriasi care pot sa ne rezolve pe loc aproape orice problema din gospodarie sau sa modifice interioarele dupa bunul nostru plac, dar nu de putine ori parca ne dorim sa avem si noi la indemana sculele dansilor pentru ca, vazandu-i la treaba, ne dam seama cat de simplu ne-am fi putut descurca chiar noi insine cu putina indemanare si, bineinteles, posedand uneltele adecvate.

Orice nou gospodar invata deci relativ repede faptul ca, fara o trusa completa de scule la indemana ta, te simti asemenea unui chirias in propria ta locuinta, incapabil sa iei cele mai usoare decizii de intretinere si amenajare interioara fara a recurge iar si iar la serviciile profesionistilor. Este prin urmare absolut necesar sa iti incropesti singur o trusa cat mai completa de scule si accesorii, pe care sa o ai mereu acasa si de care sa te poti folosi cu incredere in situatiile de urgenta.

Producatorii de scule si unelte casnice au prevazut de multa vreme o asemenea cerere din partea clientilor dansilor si au reusit sa ne ofere de-a lungul anilor truse de scule profesionale dintre cele mai utile si complete, care s-au si vandut ca painea calda, confirmand din plin asteptarile producatorilor lor. Din pacate insa revolutia tehnica din ultimii ani precum si schimbarile produse la nivel macroeconomic au generat aparitia unor standarde usor diferite de cele cu care eram obisnuiti astfel incat se impune in prezent sa apelam la noi unelte si scule casnice care sa poata raspunde ultimelor cerinte de pe piata.

Facom, unul dintre producatorii renumiti din Europa de unelte si scule de mana ofera clientilor sai produse profesionale create speciale pentru a creste performanta si siguranta in exploatarea lor. Sculele Facom sunt ergonomice, fac fata unor conditii de lucru intensiv si se ofera tuturor clientilor cu o garantie pe viata datorita acestui fapt. Pretul de achizitie pentru o trusa completa Facom nu este unul mic, dar este la fel de adevarat si faptul ca produsele acestei companii se folosesc de ani buni de zile si cu rezultate optime nu doar de catre persoanele particulare, dar si in industria aviatica, aceea a constructiilor de masini si asa mai departe.

Pentru potentialii clienti din Romania Facom ofera “Trusa 106 scule profesionale Facom“, echipata complet si cu o garantie pe viata. Dintre sculele prezente in aceasta trusa putem aminti tubularele 1/4, surubelnitele protwist, tubularele 1/2, cheile mixte, sculele pentru poansonare, cheile fixe, dar si selectia de clesti reglabili, cei pentru sigurante electrice sau cei pentru mecanic. Asa cum se ghiceste din chiar numele de firma al trusei profesionale de scule numarul articolelor incluse in set se ridica la 106 fiind deci vorba de o trusa cu adevarat echipata complet, de serviciile careia veti putea profita nu doar dvs. pentru tot restul vietii, dar si copiii dumneavoastra care, probabil, o vor gasi la fel de utila pe viitor asa cum este si in prezent.

BricoMall.ro – locul al treilea la “User’s Choice” la Gala Premiilor eCommerce 2009

postat de Lucian în General

Cel mai asteptat eveniment al anului pentru comerciantii online din Romania, Gala Premiilor eCommerce a avut loc marti, 20 octombrie, la hotelul Ramada Bucharest Park.

CIMG0102

Dupa o serie de prezentari si seminarii despre tot ceea ce presupune o afacere de comert online in Romania, a avut loc momentul cel mai asteptat al serii : decernarea premiilor.

Intr-o atmosfera destinsa, organizatorii au prezentat intai un colaj de filmulete inregistrate in momentul testarii site-urilor inscrise, cu focus pe diferitele erori de functionare descoperite de catre testarii GPeC, iar momentul cel mai amuzant al serii a fost decernarea Verzei editiei, site-ului care a obtinut cel mai mic punctaj.

In total au participat un numar de 63 de magazine online, care au fost supuse la 96 de criterii de jurizare si multe teste de uzabilitate, de catre 2 jurii in paralel, cu 21 de jurati de specialitate si 5 jurati consumatori.

CIMG0130

Profitind astfel de aceasta ocazie buna pentru orice magazin online de a-si testa propriile defecte atat in ceea ce priveste interfata web, cat si in ceea ce priveste modul de interactie cu clientii, BricoMall.ro s-a clasat pe locul al treilea la categoria sa (« Acasa ») cu un total de 787 de puncte obtinute.

CIMG0133

In acelasi timp, la categoria premiilor “User’s Choice” – Start Up, din partea consumatorilor, BricoMall s-a clasat din nou pe locul 3, cu un total insumat de 41 de puncte.

CIMG0136

Desi suntem incantati de clasarea BricoMall.ro in primele 3 pozitii, la ambele sectiuni la care a participat, speram sa putem invata din propriile lipsuri, pentru a imbunatati astfel experienta de shopping online a clientilor nostri.

Linkuri