Articole din luna ianuarie, 2010

Redresor auto Telwin Dynamic 620 Start

postat de Lucian în Electrice

Foarte cautate si bine primite de catre mecanicii auto din intreaga lume sunt redresoarele auto de ultima generatie, care au fost relativ recent promovate la targurile comerciale internationale, inregistrand la scurta vreme dupa aceasta si vanzari destul de insemnate.

Un redresor auto profesional poate fi folosit atat pentru incarcarea unuia sau mai multor acumulatori auto cat si pentru demarajul rapid al oricarui tip de masina, camioneta, camion sau tractor si este calduros recomandat pentru dotarea garajelor auto, a firmelor de transport si distributie, pe scurt, pentru orice parc auto care se respecta.

Principiul de functionare a redresoarelor auto este relativ simplu si ajuta in mod efectiv la prelungirea duratei de viata a bateriilor auto, realizand economii destul de insemnate din acest punct de vedere. Totusi, printre precautiile de luat la utilizarea redresoarelor auto a nu se uita ca nu toate sunt compatibile cu bateria masinii dvs. si trebuie consultat un mecanic profesionist sau manualul tehnic pentru a nu gresi in alegerea dumneavoastra.

In functie de tipul de baterie folosita de masina/masinile dumneavoastra este deci bine sa alegeti un model de redresor auto compatibil si, din fericire, exista si astfel de produse care au o acoperire foarte larga, pentru cele mai multe tipuri de baterii auto existente in prezent. In plus, cu cat mai puternic va fi redresorul auto, cu atat mai rapid veti incarca bateria masinii dumneavoastra, putand astfel scurta timpul de asteptare la jumatate si mai bine.

Un model util de redresor auto, pe care il puteti consulta vizitand magazinul Brico Mall, este produsul “Redresor auto Telwin Dynamic 620 Start“, un aparat robust si foarte fiabil, monofazat, pe roti. Tensiune sa de alimentare este de 230 V, puterea absorbita de incarcare de 2 kW, iar curentul de incarcare atinge performanta de 90 A (curent conventional de incarcare: 70 A).

Redresorul auto Telwin Dynamic 620 Start este cu adevarat de dorit in orice garaj auto profesionist sau particular, fiind usor de manipulat (greutate 27 kg, dimensiuni 320X480X730 mm) si putand face o treaba minunata, intr-un interval de timp scurt atat pentru bateriile masinilor dumneavoastra cat si pentru alte lucrari urgente de reparatie si intretinere auto. Nu ezitati sa aflati mai multe despre aceasta consultand manualul sau tehnic si apeland si la recomandarile utile ale profesionistilor de la Brico Mall.

Freze de zapada

postat de Lucian în Gradina

Intrucat iernile nu se anunta deloc mai blande ca in trecut, in ciuda problemelor generate de incalzirea globala sau poate chiar ca un rezultat al acestui fenomen, este foarte intelept sa avem in vedere si o investitie viitoare intr-o freza de zapada profesionala, care sa ne faca viata mi usoara in anotimpul rece.

Pentru a putea alege exact freza de zapada potrivita cu necesitatile fiecarui investitor in parte este necesar sa se tina seama de o serie de factori de calitate si de performanta, plecand de la dimensiunile propriu-zise ale frezei de zapada si ajungand la functiile sale speciale sau la alimentarea motorului, fie pe baza de combustibil lichid, fie electrica.

Mai intai de orice trebuie sa ne decidem asupra volumului de zapada pe care vom dori sa il degajam in cel mai scurt timp cu putinta. Daca va fi vorba doar de curatarea aleilor si a altor cai de acces din jurul unei proprietati particulare, sigur ca va fi bine sa se decida pentru o freza de mai mica putere, dar care sa faca treaba in timp cat mai scurt posibil. Altfel, este bine sa se ia in calcul achizitia unei freze de mai mare capacitate.

In al doilea rand, trebuie de vazut daca se doreste curatarea zapezii imediat dupa ce aceasta s-a asternut sau daca se intentioneaza sa se lucreze si atunci cand apare un strat de gheata destul de rezistent. Si in asemenea situatii, producatorii ofera freze de zapada care pot elimina nu doar zapada, dar si stratul de gheata printr-un sistem eficient si rapid de procesare a materialelor mai dure.

In functie de numarul de operatori pe care ii avem la dispozitie se poate in unele cazuri opta pentru freze de zapada mai usoare, care pot fi operate de o singura persoana sau pentru freze mai grele, de dimensiuni mari, care necesita o echipa de lucratori calificati. Nu intotdeauna o persoana particulara va fi dispusa sa investeasca suplimentar si in operatorii de freza de zapada si de aceea trebuie gasit un compromis multumitor in astfel de situatii.

Sistemul de alimentare si nivelul de zgmot facut de o freza de zapada sunt alti factori de luat in considerare la achizitia unui astfel de dispozitiv. Frezele electrice sunt mai silentioase, dar si mai putin eficiente decat frezele cu alimentare pe combustibil lichid. In plus, o freza electrica nu are autonomia de lucru pe care o prezinta frezele pe combustibil lichid insa este si mai usor de manevrat si mai eficienta pentru spatii de lucru de dimensiuni nu prea intinse asa cum sunt aleile de acces sau trotuarele.

Magazinul BricoMall ofera o gama completa de freze de zapada pentru cele mai variate necesitati si gusturi, iar in continuare vom prezenta pe scurt aceste produse profesionale, puse pe piata de producatori certificati si binecunoscuti publicului larg din Romania:

- Frezele de zapada Honda sunt perfecte pentru micii intreprinzatori si persoanele particulare, ele putand ajuta cu o eficienta de invidiat la curatarea zapezii pe alei si trotuare chiar si in conditii de ger puternic. Modelele oferite de BricoMall sunt echipate cu motoare electrice sau pe combustibil lichid si pot face fata atat spatiilor orizontale cat si celor care prezinta denivelari sau pante (Honda HS 622 EW, Honda HS 622 ET, Honda HS 622 ETS, Honda HS 760 EW, Honda HS 760 ET). Modelul Honda HSM 1390i E este o freza de mare capacitate, destinat investitorilor care au de operat cu volume mari de zapada.

- Frezele de zapada Husqvarna prezinta tot cam aceleasi caracteristici tehnice de exceptie ca si cele din gama de freze Honda, dar sunt mai puternice decat acestea si de dimensiuni ceva mai mari, fiind deci capabile sa opereze cu cantitati mai mari de zapada. Frezele de zapada Husqvarna vor fi preferate de intreprinzatori si echipele de interventie comerciale care trebuie sa deplaseze volume mari de zapada, dar pot face o treaba foarte buna si pe portiuni aglomerate de pe drumurile publice, daca se obtin aprobarile necesare (Husqvarna 1130STE, Husqvarna 5525ST, Husqvarna 8024STE).

Toate produsele din gama “Freze de zapada“, comercializate de magazinul BricoMall beneficiaza de garantie indelungata si service de firma si, garantat, isi vor face treaba asa cum se asteapta de la niste produse profesionale, puse pe piata de niste producatori de exceptie. Pentru a va lamuri pe deplin asupra nivelului lor de performanta va trebui sa le consultati caracteristicile tehnice la prima mana si sa decideti in deplina cunostinta de cauza ce model va raspunde cel mai bine cerintelor dumneavoastra specifice.

Detector Stanley Intellisensor Pro 2

postat de Lucian în Electrice, Unelte si scule

Pe piata echipamentelor de masura au aparut mai multe tipuri de dispozitive care functioneaza pe baza tehnologiilor cu laser si cele mai multe dintre ele reusesc sa faca o treaba net superioara altor produse din gama lor, echipate cu tehnologii ceva mai vechi. Depinde insa in mare masura de seriozitatea si certificarile producatorului de la care alegeti sa faceti o asemenea achizitie ca sa beneficiati intr-adevar de o unealta performanta, care sa nu va cauzeze surprize neplacute pe durata exploatarii lor.

Dispozitivele care vin integrate cu tehnologie laser pot servi in egala masura atat la detectarea structurilor din lemn si metal aflate in interiorul constructiilor cat si la realizarea de masuratori foarte exacte, necesare indeplinirii unor operatiuni de modificare sau extindere a cladirilor de toate tipurile. Se pot astfel evita stalpii metalici, grinzile si cablurile diverse, incastrate in structura, poate fi optimizata la maximum suprafata de lucru si nu mai este nevoie de indeplinirea unor operatiuni suplimentare, mari consumatoare de timp si care necesita investitii deloc neglijabile.

Cele mai populare dispozitive de detectare si masurare cu tehnologie laser sunt asa-numitele Detectoare cu senzori inteligenti, care vor fi deosebit de utile pentru definirea exacta a suprafetei de lucru, oferind masuratori la distanta de mare precizie, functii diverse pentru operatiuni multiple, ecran LCD, functii multi-mode si alte accesorii deosebit de utile pentru profesionistii din industria constructiilor sau alte industrii conexe.

Detectorul Stanley Intellisensor Pro 2 este un astfel de dispozitiv performant, integrat cu tehnologie laser, cu ajutorul careia se pot localiza stalpi, grinzi sau cabluri in tensiune, iar rasa laser care asigura marcajul si nivelarea rapida este simplu de urmarit, indiferent de vreme sau de momentul dat al zilei. Stanley Intellisensor Pro 2 vine echipat suplimentar cu un laser separat care poate fi setat la nivel vertical sau oricare alt unghi dorit si este prevazut cu calibrare automata pentru operatiuni rapide, functie de dezactivare automata si carcasa din ABS, rezistenta la impact. Detectorul Stanley Intellisensor Pro 2 este echipat si cu functie de avertizare acustica, ecran LCD luminat usor de citit, functii multi-mode cu indicarea adancimilor de 12, 25 si 38 mm si puncte speciale adezive folosite pentru fixarea laserului de suprafata. De asemenea se ofera suport pentru operatiuni in care nu este necesara folosirea mainilor.

Abia patrunse pe piata din Romania, se estimeaza ca detectoarele cu tehnologie laser integrata sa castige in scurta vreme increderea profesionistilor de top si sa ii ajute pe acestia sa isi imbunatateasca simtitor randamentul. Ele nu sunt foarte simplu de utilizat, dar permit executarea de lucrari de mare finete si merita investit in asemenea dispozitive daca se doreste cresterea calitatii serviciilor oferite si castigarea unei pozitii mai bune intr-un mediu de afaceri alert si concurential.

Linkuri