Articole din luna aprilie, 2010

Aplicarea ingrasamintelor si a fertilizatorilor de primavara

postat de Lucian în Gradina

Pregatirea de primavara a solului este un proces esential pentru cresterea armonioasa si echilibrata a tuturor culturilor, indiferent daca e vorba despre pregatirea gradinii de zarzavaturi si legume sau doar de ingrijirea si intretinerea gazonului.

Aplicarea ingrasamintelor si a fertilizatorilor de primavara se face cu mare atentie mai intai inainte de insamantarea propriu-zisa si apoi, inca o data ceva mai tarziu, in perioada procesului de crestere a plantelor.

In functie de tipul de sol, la pregatirea patului de cultura se aplica intotdeauna o gama completa de fertilizatori, dar in proportiile stabilite de specialisti si niciodata in exces. Mai rar, atunci cand nu se obtin rezultatele dorite se poate apela si la biostimulatori, care vor determina garantat o crestere a productivitatii daca acestia se aplica de asemenea stiintific.

Dintre ingrasamintele, fertilizatorii si biostimulatorii existenti pe piata, BricoMall va recomanda produsele de top CAN ? 17, Fertilizator lichid plante verzi 500 ml, Fertilizator lichid plante cu flori 500 ml, Fertilizator universal 3 kg, Fertilizator lichid plante balcon 1,3 L, Fertilizator arbusti cu inflorescenta 1kg si biostimulatorii Biostimulator Cropmax – 20 ,50, 100, 250 si 1000 ml, Biostimulator Cropmax – 20l, Razormin – biostimulator pentru inradacinare sau Nemagold – biostimulator cu actiune impotriva nematozilor din sol.

Mai tarziu, dupa ce plantele vor fi rasarit, se poate aplica un al doilea strat de fertilizatori, ingrasaminte si/sau biostimulatori, in aceeasi proportie ca si in primavara, dar cu atentie pentru a nu se strica in vreun fel culturile prin aplicarea incorecta a acestor produse.

BricoMall va ajuta si in aceasta privinta, oferindu-va o gama completa de Aplicatoare de Ingrasaminte dintre care amintim: Aplicator ingrasaminte Scotts Accupro 2000, Aplicator ingrasaminte Easy hand held, Aplicator ingrasaminte Accugreen 3000, Aplicator ingrasaminte Edgeguard Deluxe, Aplicator ingrasaminte Edgeguard Deluxe, Dispozitiv de imprastiere Gardena Comfort 500, Dispozitiv de imprastiere Gardena Comfort 800 sau Distribuitor seminte/fertilizatori Gardena 3l.

Atat la procesul de insamantare a gradinii sau a pregatirii gazonului cat si in activitatile specifice din horticultura veti avea nevoie de Seminte si Substraturi de horticultura de calitate superioara, care sa va scuteasca prin mici investitii de toate problemele ulterioare care mai pot aparea pe durata cultivarii plantelor si a florilor de gradina sau a cresterii si intretinerii gazonului.

Produse de buna calitate, la preturi foarte competitive veti gasi cu usurinta apeland la serviciile profesionale ale magazinului BricoMall.

Seminte: Seminte legume (Leustean, Ceapa rosie Brunswick, Ceapa alba Noordholandse, Tomate Roma, Tomate Yellow Pearshaped, Salata tip Iceberg, Menta, Busuioc, Tarhon, Marar si multe altele); Seminte flori (Zinnia Dahlia, Petunia Pendula Mixed, Mirabillis Jalapa, Calendula Officinalis Pacific Beauty, Gazania Sunshine, Ageratum Blue Mink etc.); Seminte gazon (Seminte gazon Scotts soare si umbra, Seminte gazon Scotts Performance, Seminte gazon Scotts Proselect NXT 203, Seminte gazon Scotts ProSelect NXT 204).

Substraturi de horticultura: Poturi rotunde 5,5 x 5cm cu fanta, Jiffy-7 pastile din turba cu diametrul 41 mm, Jiffy-7 pastile din turba cu diametrul 25 mm, Set poturi 6 x 6 cm cu fanta, Set poturi 5 x 5 cm cu fanta, Poturi rotunde 7 x 8 cm cu fanta, Poturi rotunde 6 x 6 cm cu fanta, Jiffy-7 pastile din turba cu diametrul 44 mm si altele.

In sfarsit, si iubitorii de plante de apartament sau de balcon pot beneficia din plin de oferta BricoMall, aici putand gasi Pamant de flori (Pamant universal 5L, 10L, 50L, Pamant rasaduri 20L si Pamant pentru plante verzi si palmieri 10L, Pamant pentru orhidee 5L sau Pamant plante balcon si ghiveci 50L), dar si Solutii anti-insecte profesionale (Anti-insecte plante – betisoare 20 buc, Anti-insecte plante granulat 100 g, Anti-insecte plante 750 ml, Anti-insecte plante pulverizare sau udare 100 ml, Fazilio Spray pentru plante 750 ml etc.).

Opiniile specialistilor in ce priveste aplicarea ingrasamintelor si a fertilizatorilor de primavara nu sunt mereu la unison din cauza diversitatii solurilor de cultura si a conditiilor specifice de clima, dar ce este sigur e faptul ca doar prin apelul la produsele de calitate precum cele mentionate mai sus se poate garanta totusi o cultura buna si se pot de asemenea evita multe dintre neplacerile care risca sa mai apara pe durata acestui proces.

Apelati deci cu incredere la produsele BricoMall pentru gradina si nu uitati sa ne vizitati periodic pentru a beneficia din plin de intreaga gama de produse de calitate, la preturi foarte competitive.

Polizor unghiular Bosch PWS 1900 AVG

postat de Lucian în Unelte si scule

Polizoarele unghiulare de mana (portabile) sunt scule performante, destinate pentru operatiuni multiple precum taiere, periere, lustruire sau slefuire, cele mai multe modele permitand utilizarea lor atat pentru persoanele de mana dreapta cat si pentru cei de mana stanga.

Polizoarele unghiulare sunt actionate fie de un motor electric, fie de unul pe baza de combustibil lichid sau aer comprimat, care este prevazut cu un cap pe care se monteaza un disc abraziv, usor de inlocuit dupa ce se uzeaza. Cele mai multe polizoare unghiulare vin echipate cu aparatoare de protectie reglabila si alte functii care permit exploatarea lor in conditii de maxima siguranta.

Oricand se doreste perierea, lustruirea, slefuirea, degrosarea sau taierea de materiale dure, in special metale, se poate apela cu incredere la un polizor unghiular, aceste scule profesionale gasindu-si o uilitate imediata atat in domeniul prelucrarii metalelor cat si in constructii sau amenajari interioare.

Discurile abrazive folosite de catre polizoarele unghiulare pot fi de marimi diferite, gandite si in functie de puterea si turatia nominala a polizorului unghiular. Intrucat exista riscul de accidentare, la folosirea oricarui polizor unghiular se impune o atentie marita atat la reglarea optima a aparatorii de protectie cat si la portul obligatoriu de ochelari de protectie.

Prin utilizarea echipamentului de protectie adecvat si respectarea tuturorinstructiunilor de utilizare, polizoarele unghiulare pot fi folosite fara probleme, riscul de accidentare fiind astfel redus la niste cote minime. Inclusiv protectia impotriva nivelului crescut de zgomot ar trebui luata serios in considerare daca se lucreaza mai multa vreme cu polizorul unghiular.

Un model performant de polizor unghiular, este produsul “Polizor unghiular Bosch PWS 1900 AVG“, in greutate de 4,2 kg, cu o putere absorbita de 1.900 W si o turatie de mers in gol de 6.500 min-1. Polizorul este echipat cu cu maner amortizor de vibratii si comutator Tricontrol multifunctional, patentat de Bosch pentru utilizare sigura.

Polizorul unghiular Bosch PWS 1900 AVG poate fi utilizat pe ambele maini, ofera avantajul reglarii fara cheie a aparatoarei de protectie precum si codificarea acesteia pentru a impiedica montarea sa gresita. Diametrul discului este de 230 mm, axul putand fi blocat automat prin simpla apasare a unui buton special destinat acestei operatiuni.

Modelul “Polizor unghiular Bosch PWS 1900 AVG” poate fi evaluat in mod direct, alaturi de alte produse similare, fiind suficient sa vizitati magazinul Brico Mall, unde veti beneficia si de consultanta gratuita.

Masina de stantat GNA 16 SDS Bosch

postat de Lucian în Feronerie

Masinile de stantat sunt scule de precizie si finete care servesc la taierea sau decuparea profesionala a foilor de metal, fiind un ajutor de nepretuit pentru executarea unor operatiuni de exceptie, care sa nu deformeze deloc materialul de prelucrat.

Masinile de stantat pot fi manuale sau electrice, ele functionand pe principii uneori diferite, dar intotdeauna apelandu-se la o tehnologie eficienta si economica de prelucrare a otelului sau a metalelor neferoase.

Cele mai bune masini de stantat din prezent sunt, bineinteles, cele electrice, care functioneaza in general prin conversia miscarii de rotatie, specifica masinilor de gaurit, intr-o miscare de perforare-gaurire, care faciliteaza taierea metalelor fara deformarea marginilor de taiere.

Compania Bosch ofera unele dintre cele mai performante masini de stantat de pe piata, fiind util sa va prezentam modelul “Masina de stantat GNA 16 SDS Bosch“, care este cea mai mica si mai usor manevrabila masina de stantat de la Bosch.

Masina de stantat GNA 16 SDS Bosch are o constructie subtire si ?ngusta, ideala pentru manevrare sa optima, si este destinata in special decupajelor interioare in metal, fiind posibil si chiar recomandat lucrul dupa schita si sablon.

Materialele care pot fi prelucrate cu masina de stantat GNA 16 SDS Bosch sunt otelul si metalele neferoase, fagasul de taiere fiind de 5 mm, iar raza minima de 40 mm. Masina de stantat GNA 16 SDS Bosch cantareste 1,7 kg si are puterea nominala de 350 W.

Masinile de stantat sunt scule deosebit de utile pentru orice meserias care se respecta si merita investit in ele pentru ca satisfactiile pe care le pot oferi in plan profesional vor fi maxime, crescand de asemenea considerabil si calitatea lucrarilor in metal.

Linkuri