Articole din luna august, 2011

Tehnici si produse moderne pentru intretinerea gazonului

postat de Lucian în Gradina

Cu totii ne dorim sa ajungem sa ne desfasuram activitatile zilnice intr-un ritm mai rapid si cu o eficienta marita, iar tehnologia de data recenta ne permite de multe ori acest lucru, inclusiv activitatile de intretinere a gradinii si a gazonului putand in prezent sa fie intreprinse mult mai bine decat in trecut.

Daca in anii din urma obisnuiam sa folosim alternativ ierbicidele si ingrasamintele pentru gazon si gradina, in acest an ni se ofera posibilitatea sa aplicam aceste produse intr-o singura etapa, economisind astfel timp si bani si reusind sa facem o treaba superioara calitativ si de durata.

Ierbicidele moderne cu granule de ingrasamant sunt destinate buruienilor dicotiledonate din gazon, iar ingrasamantul actioneaza pe termen lung, pana la 3 luni, datorita standardelor speciale ISODUR care ne vor asigura un gazon sanatos si verde, lipsit de orice fel de buruieni.

Ingrasamantul gazon cu ierbicid, fabricat in Germania si oferit voua de catre magazinul BricoMall face parte din gama ingrasamintelor de ultima generatie si poate fi utilizat fara probleme pentru gazonul vostru, producatorul permitand aplicarea sa in zona caselor si a gradinilor mici.

Ingrasamantul gazon cu ierbicid vine insotit de intructiuni foarte clare si exacte de aplicare, producatorul insistand ca aceste instructiuni sa fie respectate intocmai, in caz contrar neasumandu-si nici un fel de responsabilitate pentru accidentele care pot fi provocate prin manipularea si imprastierea neadecvata a produsului.

Un astfel de ingrasamant cu ierbicid se aplica intotdeauna cu manusa de protectie sau cu un dispozitiv special de imprastiere, dar numai dupa tunderea prealabila a gazonului si pregatirea sa adecvata, dupa aplicare fiind interzisa timp de 1-2 zile atat plimbarea pe gazon cat si stropirea acestuia sau alte activitati care sa contribuie la reducerea eficientei ierbicidului sau chiar si la accidente provocate de joaca pe gazon.

Dupa trecerea celor 2 zile se pot relua activitatile desfasurate in mod obisnuit, la aplicare produsul nefiind periculos pentru plante, arbori si chiar unele insecte (albine, gandacei etc.), dar numai daca se imprastie asa cum este recomandat si se evita total pulverizarea ierbicidului in mod iresponsabil.

Ingrasamantul gazon cu ierbicid nu se aplica niciodata pe un gazon ud, fiind foarte eficient impotriva unor buruieni precum paraluta, scrantitoarea, trifoiul, papadia, patlagina, lucerna, susai etc., dar numai atunci cand este imprastiat conform recomandarilor exprese ale producatorului.

Fertilizatorul granulat prezent alaturi de ierbicid contine ingrasamant NPK, are un continut scazut de clor si este cu eliberare prelungita de pana la 3 luni, asigurand astfel un gazon foarte sanatos si mereu verde. In greutate totala de 12kg, “Ingrasamantul gazon cu ierbicid” are un termen de garantie de 7 ani de la data inscrisa pe ambalaj si este in mod cert unul dintre cele mai eficiente produse din gama sa pentru intretinerea gazonului.

Radiatoarele electrice de ultima generatie consuma mai putin si ofera un confort sporit

postat de Lucian în Electrice

Ideale pentru incalzirea locuintei, radiatoarele electrice de ultima generatie vin puternic pe piata upgradate prin tehnologii de-a dreptul revolutionare, care permit un consum minim de energie si care ofera in acelasi timp un confort termic net superior oricarui alt tip de radiatoare sau calorifere alimentate cu energie electrica sau cu agent termic.

Foarte usor de instalat, radiatoarele electrice moderne sunt construite INTEGRAL din aluminiu si au cele mai diverse forme, culori si marimi, putand astfel sa fie integrate in orice tip de locuinta fara a prezenta riscuri pe toata durata exploatarii lor.

Radiatorul Onice 1000 W, oferit voua de catre magazinul BricoMall, este un astfel de radiator electric inovator, fabricat in Italia, cu o tehnologie revolutionara, patentata la nivel mondial de grupul Sira. Onice 1000 W este construit in intregime din aluminiu si functioneaza fara fluide sau petrol la interior.

Absenta lichidelor de la interiorul radiatorului Onice 1000 W ii confera avantajul functionarii fara zgomot, iar absenta presiunii in exces permite exploatarea sa pentru zeci de ani de zile fara intretinere si fara a necesita interventia
personalului specializat. Onice 1000 W are o rezistenta mare in timp si datorita proceselor de finisare exclusiv pe aluminiu care-l fac imun la oxidare si imbatranire.

Gratie modularitatii rezistentei electrice, facturile la energie vor fi mult mai mici decat in cazul altor radiatoare, iar confortul termic mult sporit prin distributia uniforma a energiei termice. Suplimentar, Onice 1000 W este echipat cu un afisaj electronic care va permite programarea completa a temperaturilor si a orelor de functionare.

BricoMall va ofera garantie la acest produs de 15 ani si va asteapta pentru comenzi la numerele de telefon Vodafone 07208 BRICO, 07208 27426 sau Orange 07524 BRICO, 07524 27426.

Linkuri