Articole din luna decembrie, 2013

Ghid pentru alegerea si intretinerea unui generator electric

postat de Lucian în Utilaje pentru constructii

Piata romaneasca ofera o gama foarte variata de generatoare electrice, din acest motiv alegerea modelului potrivit pentru necesitatile voastre particulare nefiind deloc usoara mai ales daca sunteti incepator si nu stiti mare lucru despre astfel de surse alternative de alimentare cu energie electrica si nici nu va pricepeti in general la probleme de natura tehnica, dar va doriti totusi sa achizitionati un produs de calitate la un pret convenabil.

I. Alegerea unui generator electric pentru clientii din Romania

Ce este bine de retinut din start pentru oferta de generatoare electrice de pe piata noastra e faptul ca generatoarele electrice sunt impartite in doua mari categorii, respectiv generatoare REZIDENTIALE (generatoare standby sau de rezerva) si generatoare PORTABILE (folosite ca sursa principala de energie in zonele unde nu exista o retea de distributie a energiei electrice sau in productie pentru alimentarea unor echipamente electrice industriale).

Generatoarele electrice de pe piata noastra pot de asemenea fi clasificate si in functie de tipul de energie electrica pe care il produc, aici distingandu-se tot doua clase de generatoare electrice, respectiv generatoare MONOFAZATE (utile pentru locuinte si micile intreprinderi) si generatoare TRIFAZATE (cautate de industriasi pentru alimentarea motoarelor de mare putere si a altor echipamente electrice similare).

Mai nou, pe piata romaneasca au aparut si generatoarele cu tehnologie INVERTER care sunt o categorie speciala de generatoare monofazate portabile capabile sa asigure o stabilitate optima a tensiunii si a frecventei pentru curentul alternativ si prevazute adeseori si cu o iesire pentru curent continuu deosebit de utila pentru alimentarea acumulatorilor si a altor aplicatii electrice usoare pe baza de curent continuu.

Combustibilul folosit pentru alimentarea generatoarelor de energie electrica poate fi benzina, motorina sau gazul, aici regasindu-se unul dintre criteriile majore pentru alegerea unui generator performant, fie vorba despre unul monofazat sau trifazat ori despre un generator rezidential (standby, de rezerva) sau unul portabil.

Cele mai fiabile si longevive generatoare electrice la ora actuala sunt cele pe GAZ care functioneaza mai silentios si pe durate mai mari decat alte modele, pe locul imediat urmator venind generatoarele DIESEL care de asemenea au o longevitate mai mare, sunt silentioase si nu necesita costuri mari cu intretinerea lor, iar pe ultimul loc fiind prezente generatoarele pe BENZINA, foarte puternice unele dintre acestea, dar nu si deosebit de silentioase sau economice atunci cand vine vorba despre nivelul de zgomot si consumul de combustibil.

Un alt criteriu de luat in considerare la alegerea unui generator electric este si puterea electrica furnizata de acesta, aici fiecare dintre voi putand sa isi faca niste calcule aproximative de acasa unde sa apara toti consumatorii majori de energie electrica planuiti de voi si astfel pregatiti sa va prezentati cu “totalul” de necesar de energie la un consultant de vanzari care sa va poata oferi un echipament adecvat pentru necesitatile voastre particulare. Foarte important va fi totusi sa lasati o marja mai mare “de eroare”, generatoarele electrice functionand optim doar atunci cand nu sunt solicitate la capacitatea lor maxima.

II. Intretinerea adecvata a unui generator electric pentru cresterea longevitatii si fiabilitatii sale

Dupa ce aveti noroc la cumparaturi si reusiti sa achizitionati un generator electric care va satisface pe deplin, nu uitati totusi ca functionarea sa pe o perioada indelungata depinde in buna masura si de masurile de intretinere pe care le veti lua periodic, aici fiind bine sa urmati cu maxima seriozitate toate recomandarile producatorului oferite in manualul tehnic de utilizare a generatorului vostru electric.

Suplimentar, nu omiteti nici urmatoarele sfaturi menite sa va ajute sa exploatati in conditii de maxima siguranta si confort noul vostru generator vostru electric, aici regasindu-se atat masuri de securitate cat si un plan adecvat de intretinere a generatorului vostru electric:

1. Nu amplasati niciodata un generator electric portabil intr-un spatiu inchis sau prost aerisit chiar si atunci cand exista o sursa de ventilatie prezenta sau tineti o fereastra deschisa permanent. Garajul sau magazia proprietate personala nu sunt prin urmare locatii recomandate pentru amplasarea unui generator electric.

2. Generatorul se depune pe o suprafata tare si neteda unde sa nu fie expus umiditatii, prafului, mizeriei sau agentilor chimici. Foarte important, orice generator electric trebuie obligatoriu sa fie cuplat la o impamantare adecvata.

3. Nu umpleti niciodata rezervorul de combustibil pana la refuz ci lasati ceva spatiu pentru degajarea vaporilor evitand astfel supraincalzirea generatorului electric. Adaugati combustibil doar cu generatorul oprit si racit corespunzator si niciodata pe durata functionarii sale sau cat inca este fierbinte.

4. Nu solicitati niciodata un generator cu consumatori electrici la puterea sa maxima sau chiar peste ci incercati sa il utilizati constant undeva sub limita puterii sale totale de operare.

5. Porniti generatorul in mod regulat chiar si daca nu aveti neaparat nevoie de serviciile sale pentru perioada mai lungi de vreme. In acest mod veti fi siguri ca totul este in parametrii normali, componentele generatorului nu sunt incarcate de praf si mizerie, iar combustibilul nu si-a pierdut cu nimic din proprietatile sale originale.

6. Curatati generatorul de ulei si mizerie dupa fiecare folosire apeland la materiale textile uscate si curate si verificati in acelasi timp daca toate firele, suruburile si prizele sale sunt bine atasate sau au inceput sa se corodeze ori sa se desprinda din cauza vibratiilor puternice ori a prezentei agentilor chimici sau termici. Nu uitati sa curatati impecabil si suprafatele din imediata vecinatate a generatorului electric unde pot fi prezente corpuri straine, mult praf sau mizerie care sa fie ulterior aspirate in interiorul generatorului de energie.

7. Pentru generatoarele cu racire pe apa va fi nevoie sa umpleti constant rezervorul pentru apa distilata, iar pentru toate modelele de generator electric de asemenea vor trebui schimbate constant uleiul si filtrele sale. Producatorul va poate oferi asistenta tehnica online in acest sens, astfel stiind cam la ce interval de timp e bine sa schimbati uleiul si filtrul pentru modelul vostru aparte de generator electric.

8. Daca depozitati generatorul pentru perioade mai lungi de vreme, nu uitati sa il acoperiti cu o husa protectoare dupa ce l-ati curatat foarte bine. Depozitati-l intotdeauna intr-un loc ferit de umiditate, praf sau prezenta razelor solare.

9. Apelati la service de specialitate o data sau de doua ori pe an pentru verificari de rutina si inlocuirea unor componente care se pot deteriora mai rapid atunci cand generatorul este utilizat in mod frecvent.

10. Inspectati periodic generatorul la exterior si la interior dupa semne de depuneri sau corodare si apelati la produsele recomandate de producator pentru indepartarea acestor factori de risc sau, la nevoie, solicitati ajutorul personalului calificat pentru a va mentine generatorul vostru electric intr-o stare impecabila si mereu gata de functionare.

Magazinul BricoMall va vine in intampinare anul acesta cu oferta completa pentru generatoare electrice de ultima generatie, consultantii nostri de vanzari standu-va la dispozitie zi si noapte fie telefonic, la numerele noastre de contact, fie interactiv, prin accesarea clientului nostru de messenger direct de pe pagina unde veti gasi produsul dorit de voi. Va asteptam pentru informatii detaliate si comenzi ferme la adresa:
http://www.bricomall.ro/utilaje-pentru-constructii/generatoare-de-curent-electric.html?manufacturer=1243&order=price&dir=asc

Cum imi aleg freza de zapada?

postat de Lucian în Gradina

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre frezele moderne de zapada

O investitie pe termen lung, frezele moderne de zapada pot fi folosite la fel de eficient chiar si dupa 10 ani de la achizitionarea lor sub conditia de a fi bine intretinute si corect depozitate, pentru toate necesitatile voastre specifice existand intotdeauna si un produs potrivit care sa vina sa raspunda asteptarilor voastre, curatand zapada si fluidizand traficul pe suprafete mai mici sau mai mari, in acord cu tipul aparte de freza de zapada preferata de voi si cu parametrii sai tehnici de operare.

Impartite in doua mari categorii, frezele de zapada moderne pot incorpora un sistem de evacuare a zapezii in una respectiv in doua trepte de lucru, marii producatori de astfel de utilaje pentru curatarea zapezii oferind alternativ fie freze de zapada cu evacuare intr-o singura treapta, mai ieftine, dar cu o putere mai mica a motorului si o latime a degajarii mai ingusta, fie freze de zapada cu evacuare in doua trepte, ceva mai scumpe, dar beneficiind atat de o putere mai mare a motorului cat si de o latime generoasa a degajarii si de aceea mai de folos pentru curatarea zapezii depusa din  abundenta si pe suprafete mult mai largi.

I. Ce e bine de stiut despre frezele de zapada cu evacuare intr-o treapta si cele cu evacuare in doua trepte?

Frezele cu evacuare intr-o singura treapta pot functiona pe baza de energie electrica sau combustibil lichid si au avantajul ca sunt mai usoare gratie dimensiunilor lor reduse, fiind din acest motiv mai simplu de manevrat si putand accesa eficient spatiile inguste din jurul unei locuinte sau a unui sediu de firma, acolo unde frezele de zapada cu evacuare in doua trepte nu pot patrunde din cauza dimensiunilor lor mai mari. Intretinerea si curatarea unei freze de zapada cu evacuare intr-o singura treapta este de asemenea un plus, aceste utilaje avand o viata lunga si oferind un randament multumitor, dar numai atunci cand se respecta parametrii lor tehnici de functionare.

Frezele de zapada cu evacuare intr-o singura treapta au si anumite limitari, ele fiind destinate prioritar curatarii zapezii depusa in strat de maximum 20cm de pe alei si alte cai de acces pavate, riscul de accidente putand sa apara atunci cand sunt accesate suprafete prevazute cu pietris si alte corpuri mici si dure care vor fi expulzate cu putere laolalta cu zapada lovind trecatorii din apropiere sau operatorul frezei de zapada. Nerespectarea indicatiilor exprese ale producatorului poate scurta simtitor durata de viata a unui astfel de utilaj, din acelasi motiv crescand proportional si riscul de accidente pe durata exploatarii frezei de zapada.

Prin opozitie, frezele de zapada cu evacuare in doua trepte functioneaza exclusiv pe baza de combustibil lichid, sunt echipate cu un motor de mare putere si un rezervor generos de combustibil si au din acest motiv o autonomie marita de functionare. Aceste utilaje profesionale sunt prevazute cu doua lame de frezare, prima fiind menita sa sparga gheata prevenind in acelasi timp evacuarea accidentala a pietrisului si altor corpuri dure, zapada si fragmentele de gheata fiind apoi preluate de catre a doua lama care va faramita si va evacua cu putere omatul la o distanta optima. Freza secundara poate fi reglata pe inaltime, in acest mod fiind complet eliminat riscul accidentelor si fiind crescut si randamentul utilajului atat pentru gheata si omatul tare, cat si pentru evacuarea cu succes a straturilor de zapada de pana la 70 cm inaltime.

II. Ce tip de freza de zapada e mai potrivita pentru necesitatile voastre?

Utilizatorii casnici, care doresc sa isi curete pe timp de iarna grea trotuarele, curtea si caile de acces pavate pot apela cu maxima incredere la frezele de zapada cu evacuare intr-o singura treapta, acestea fiind si mai convenabile ca pret, dar si mai usor de manevrat si capabile sa faca o treaba buna pentru curatarea spatiilor din imediata apropiere a locuintei sau a sediului vostru de afaceri. O freza de zapada intr-o singura treapta este un ajutor de nadejde pentru curatarea zapezii pe caile de acces pavate, fiind usor de utilizat si necesitand operatiuni minime de intretinere.

Frezele profesionale de zapada cu evacuare in doua trepte sunt destinate parcarilor de mari dimensiuni, curtilor si spatiilor largi din zona marilor sedii comerciale si industriale precum si cailor de acces principale acoperite cu straturi inalte de zapada. Toate aceste suprafete vor necesita obligatoriu serviciile unei freze de zapada in doua trepte, aceste utilaje fiind si mai puternice decat cele cu functionare intr-o treapta si de asemenea fiind echipate cu sisteme ingenioase de autopropulsare si anvelope inalte cu profil adanc sau senile care ajuta la inaintarea lor facila prin zapada depusa in straturi inalte si/sau pe suprafete unde sunt prezente pante si denivelari.

III. Ce latime de degajare este optima pentru freza voastra de zapada?

Odata ce ati stabilit cam ce tip de freza de zapada ar fi mai convenabila pentru voi, respectiv una cu evacuare in una sau in doua trepte, e bine sa acordati un plus de atentie si la latimea de degajare a frezei de zapada alese de voi si de asemenea la functiile suplimentare cu care este aceasta echipata si care vor putea creste nu doar randamentul, dar si confortul pe toata durata exploatarii frezei de zapada. Astfel latimile de degajare mai mici, de pana la 60cm, sunt ideale pentru manevrarea optima a frezei de zapada pe aleile si culoarele inguste, astfel putandu-se curata zapada in strat de maximum 25cm in timp record fara a se mai apela la lopata si fara a se astepta ca stratul de zapada sa creasca in inaltime de la o zi la alta.

Latimile de degajare de peste 60cm sunt specifice frezelor de zapada de dimensiuni mari, aici manevrabilitatea fiind mai redusa, dar reusindu-se curatarea zapezii pe suprafete mai mari si in strat mai gros, de pana la 70cm. Dotate cu sistem de autopropulsie, frezele de zapada profesionale vor face o treaba pe cinste, dar nu vor putea fi utilizate la fel de eficient pe alei si spatii inguste unde este nevoie de un plus de mobilitate si rapiditate in exploatare.

IV. Ce functii suplimentare sunt de preferat pentru modelul de freza de zapada ales de voi?

Frezele de zapada de ultima generatie pot fi echipate si cu manere incalzite, pornire la sfoara si electrica (pentru zilele cand temperaturile scazute nu permit pornirea la sfoara), accesorii diverse pentru intretinere, sisteme de comanda ergonomice de ajustare facila a vitezei, dar si a distantei si inaltimii de aruncare a zapezii etc., toate aceste functii suplimentare fiind de maxima utilitate pentru cresterea confortului si a randamentului pe durata exploatarii frezelor de zapada. Trebuie luate in calcul si aceste lucruri atunci cand va decideti pentru un model peformant de freza de zapada, cheltuiala suplimentara fiind neglijabila, iar beneficiile maxime.

V. Cum decid la final ce model de freza de zapada corespunde pe deplin necesitatilor si bugetului meu?

Pentru a va hotari fara ezitare asupra modelului de freza de zapada optim pentru voi, puneti-va urmatoarele intrebari care sa va ajute sa alegeti in deplina cunostinta de cauza freza de zapada cea mai indicata pentru necesitatile si bugetul vostru:

1. Ce cantitate de zapada am de curatat anual?

Daca doriti sa curatati doar caile de acces si suprafetele din preajma locuintei sau a sediului firmei voastre, o freza de zapada intr-o singura treapta cu alimentare pe combustibil va fi suficienta, suplimentar putand opta si pentru anumite accesorii si functii care sa mareasca randamentul utilajului ales de voi. Daca insa aveti an de an de curatat suprafete mari acoperite adeseori cu strat gros de zapada atunci o freza profesionala in doua trepte este alegerea optima, aici putand alege modelul dorit in functie de bugetul de care dispuneti.

2. Ce textura are de obicei zapada in zona mea geografica?

Zapada de curatat poate fi proaspata, inghetata, umeda, moale ori chiar lipicioasa, iar gheata care se acumuleaza sub nametii necuratati la timp poate ridica probleme serioase chiar si atunci cand este atacata cu o freza de zapada puternica. In preajma locuintei, zapada poate fi rapid curatata chiar si zilnic, la nevoie, iar o freza intr-o singura treapta va fi suficienta pentru aceasta. Daca trebuie insa sa degajati si caile principale de acces, inclusiv nametii inghetati lasati pe marginea strazilor de utilajele publice de curatat zapada atunci veti avea nevoie de o freza mai puternica, in doua trepte, capabila sa degajeze chiar si cea mai putin “prietenoasa” zapada.

3. Pe ce tip de teren va trebui sa folosesc freza mea de zapada?

Aleile pavate, curtea interioara sau caile de acces spre locuinta sau sediul firmei sunt netede si nu pun mari probleme pentru curatarea zapezii, dar exista si multe situatii cand suprafete mari unde sunt prezente si pante sau denivelari necesita curatate pentru a facilita depozitarea de materiale sau alte activitati de maxim interes pentru voi inclusiv pe timp de iarna. In functie de tipul de teren-tinta va trebui sa alegeti o freza de zapada mai puternica sau una mai usor de manevrat, multe modele de freza de zapada fiind, de exemplu, dotate cu senile sau anvelope inalte cu profil adanc special destinate pantelor si altor suprafete care cer un plus de aderenta pentru mai multa siguranta in exploatare.

4. Pot beneficia de service si asistenta tehnica in timp util?

Nu putini sunt cumparatorii interesati si de astfel de servicii incluse in oferta lor de catre producatorii de utilaje pentru curatat zapada, asistenta tehnica online 24/24h si un service de calitate ajutandu-i sa se decida mai rapid pentru un model sau altul de freza de zapada in functie si de suportul tehnic prompt oferit de producatorii seriosi cu desfacere si pe piata noastra interna.

5. Exista producatori care pot oferi freze de zapada profesionale la preturi modice?

Nu toti producatorii cresc automat preturile la produsele lor de ultima generatie, existand din fericire si unii producatori foarte seriosi capabili sa ofere an de an utilaje tot mai performante la preturi din ce in ce mai competitive. Nu va ghidati de aceea intotdeauna doar dupa brandurile faimoase ale producatorilor traditionali de freze de zapada ci incercati sa identificati si alte companii capabile sa va ofere la preturi mai mici un utilaj pentru curatarea zapezii la fel de performant ca si cele oferite la preturi mult mai mari de producatorii consacrati de pe piata.

Magazinul BricoMall va vine in intampinare anul acesta cu oferta completa pentru frezele de zapada cele mai performante la ora actuala pe plan international, consultantii nostri de vanzari standu-va la dispozitie fie telefonic, la numerele noastre de contact, fie interactiv, prin accesarea clientului de messenger direct de pe pagina unde veti gasi produsul dorit de voi. Va asteptam pentru informatii detaliate si comenzi ferme la:
http://www.bricomall.ro/casa-si-gradina/freze-zapada.html

Linkuri