Articole din luna iulie, 2014

Sudura complexa pentru oteluri carbon si aliate, nichel, inox si cupru cu aparatul de sudura tip TIG 200S

postat de Lucian în Utilaje pentru constructii

Tehnicile de sudura TIG (WIG) sunt procedee moderne de sudare cu electrod nefuzibil in mediu de gaz inert unde arcul electric se formeaza intre electrodul infuzibil si piesa de sudat, asigurand topirea locala a materialului de baza si a materialului de adaos. La sudura TIG (WIG) gazul de protectie (gaz inert ca argon, heliu sau amestecuri de argon cu heliu) va proteja zona de sudura de contaminarea cu oxigenul din aerul atmosferic.

Sudura TIG (WIG) prezinta avantaje certe in raport cu alte tehnici de sudura si permite procedee de sudura complexe pentru otelurile carbon si aliate, nichel, inox, fonta si cupru. Unele aparate din aceasta gama sunt echipate si cu o functie heavy-duty care asigura un ciclu de functionare intensiv pentru aplicatiile industriale. Astfel aparatele de sudura TIG (WIG) devin alegerea optima pentru utilizarea in rafinarii, fabrici sau industria alimentara.

Dintre avantajele pe care le prezinta aparatele de sudura cu tehnologie TIG (WIG – Wolfram Inert Gas) merita amintite si urmatoarele:

- Aspect placut al sudurii
- Control usor al arcului
- Curent de sudura reglabil intr-o plaja larga de valori
- Fara scintei si stropi
- Fara fum, gaze sau zgura
- Sudeaza o gama larga de metale si aliaje
- Poate suda materiale de grosimi foarte mici
- Penetrare buna a sudurii.

In mod practic, la sudura cu tehnologie TIG (WIG), arcul arde intre un electrod de Wolfram si piesa care se sudeaza. Electrodul nu are un rol de material de adaos ci este utilizat strict ca electrod si ca atare se uzeaza foarte lent in comparatie cu un electrod invelit. Prin procedeul TIG (WIG) se realizeaza topirea celor doua componente ce urmeaza a fi sudate, in unele cazuri fiind necesara folosirea unui material de adaos pentru a realiza o imbinare cu geometrie si caracteristici mecanice mai bune.

Aparat de sudura tip TIG 200S +Accesorii

Un model ideal pentru sudura cu tehnologie TIG (WIG) este produsul Aparat de sudura tip TIG 200S + Accesorii, un echipament de sudura performant cu ajutorul caruia se poate efectua sudura de inalta calitate cu electrod invelit si cu electrod wolfram. TIG 200S este proiectat cu sistem de protectie pentru utilizarea in tandem cu generatoare de curent si ofera posibilitatea initierii arcului de sudura TIG in inalta frecventa gratie functiei HF Mode si afisajului digital care permite controlul variabil al amperajului pentru indicarea instantanee a curentului de sudare.

Aparatul de sudura tip TIG 200S + Accesorii include si un modul de sudare 2T/4T care permite utilizatorului folosirea aparatului in regim de sudare WIG/TIG, in cele mai versatile conditii. Programul 2T/4T este special destinat pentru selectarea optima a pantei de coborare/crestere a curentului prin intermediul butonului de pe pistolet, iar functia heavy-duty permite si un ciclu de functionare intensiv pentru aplicatii industriale.

Aparatul de sudura tip TIG 200S are prevazute reglaje pentru descresterea curentului de sudura si a timpului post gaz, pentru regimul de sudare WIG/TIG, si vine in dotare standard cu toate accesoriile necesare sudurii cu electrod invelit si TIG-WIG. Accesoriile incluse sunt compuse din pistoletul TIG, clestele portelectrod si masa cu cablurile aferente, toate amplasate intr-o robusta cutie de transport din plastic.

Printre caracteristicile tehnice prezente la Aparatul de sudura tip TIG 200S + Accesorii pot fi mentionate curentul absorbit de 34 A, puterea absorbita de 4,2 kVA, tensiunea in gol de 44 V si tensiunea de alimentare de 230 V, aparatul de sudura TIG 200S incadrandu-se la clasa de izolatie H si avand dimensiunile de 468 x 135 x 250 mm si o greutate totala de 8 kilograme. BricoMall va ofera, ca intotdeauna, garantie de 12 luni pentru acest produs precum si TRANSPORT GRATUIT oriunde in tara.

Nu uitati sa consultati oferta completa a BricoMall pentru aparate de sudura profesionale, aici putand regasi produsul preferat de voi in cazul in care veti considera ca nu sunteti satisfacuti cu gama de operatii de sudura furnizata de Aparatul de sudura tip TIG 200S + Accesorii.

Un plus de sanatate cu monitorul calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200

postat de Lucian în Echipamente de masura si control

Foarte utile mai ales pentru persoanele in varsta si copii, monitoarele sau detectoarele pentru calitatea aerului masoara prompt si precis concentratiile de bioxid de carbon din aer concomitent cu umiditatea si temperatura ambianta pentru a semnaliza concentratiile critice de CO2 daunatoare sanatatii omului.

Un monitor (detector) pentru calitatea aerului atrage atentia pe cale sonora si/sau vizuala atunci cand factorii de mediu depasesc limitele normale, astfel putandu-se lua de urgenta unele masuri utile pentru aerisirea corecta a incaperilor, hidratarea organismului sau coborarea temperaturii ambiante.

Monitorul calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200 oferit clientilor din Romania de catre magazinul BricoMall este un astfel de produs de maxima utilitate pentru controlul calitatii aerului in interioare, in halele de productie, scoli, gradinite si alte spatii private sau profesionale, fiind totodata un produs de ultima generatie dotat cu functii suplimentare de siguranta si alarma pentru depasirea limitei concentratiei CO2.

Monitor calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200

Monitorul calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200 atentioneaza prin semnale sonore atunci cand valorile de CO2 sunt critice si este echipat cu o ingenioasa comanda ventilator la depasirea limitei CO2, incaperile prevazute cu acest echipament de masura si control fiind mai sigure pentru sanatatea voastra si mai bine protejate de schimbarile neasteptate ale factorilor de mediu.

Capabil sa masoare concentratia de CO2 pe o scala de la 0 … 9.999ppm, cu o rezolutie de 1ppm, monitorul calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200 inregistreaza de asemenea si temperaturi cuprinse intre -10… 60°C precum si umiditatea aerului cuprinsa intre  0,1… 99,9% RH, cu o rezolutie de 0,1%.

Echipat cu un ceas intern cu afisarea datei/orei, monitorul calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200 poseda un senzor modern CO2 care declanseaza alarma odata depasit pragul acceptabil de bioxid de carbon din aer, produsul fiind programat din fabrica sa monitorizeze si sa inregistreze toate valorile peste normal ale factorilor de mediu, semnaland automat orice problema care ar putea pune in pericol sanatatea persoanelor din incaperile unde este amplasat.

Monitorul calitate aer (CO2, Tamb, RH) EX CO-200 este un echipament de masura si control pe care cu siguranta il doriti prezent atat in institutiile de invatamant cat si la locul vostru de munca si chiar in propria locuinta, fiind de aceea recomandat sa va procurati cat mai repede acest produs de maxima utilitate sau sa cereti instalarea sa in locatiile unde va desfasurati activitatea profesionala, in clinici medicale si spitale sau acolo unde isi desfasoara activitatea propriii vostri copii.

Locatorul de cabluri Sonel LKZ-710 este instrumentul ideal pentru localizarea fara mari eforturi a cablurilor din tavane, pereti si dusumele

postat de Lucian în Echipamente de masura si control

Introduse pe piata relativ recent, locatoarele digitale de cabluri sunt folosite pentru descoperirea si localizarea cablurilor si firelor ascunse din tavane, pereti si dusumele si au ajuns sa fie considerate in prezent niste intrumente eficiente si de incredere care elimina timpii morti permitand depistarea exacta a cablurilor si interventia cu un minimum de efort si risipa de materiale pentru modificarea sau intretinerea instalatiilor electrice si a altor circuite electrice pe cabluri.

Toate locatoarele de cabluri moderne includ in componenta lor un transmitator si un receptor prin intermediul carora este transmis un semnal electric catre cablurile de localizat si receptat apoi cu precizie semnalul trimis de aceste cabluri catre operatorul locatorului de cabluri. In acest mod, se poate controla in timp record traseul complet al cablurilor si pot fi de asemenea depistate si intreruperile de circuit sau detectate conductele de apa.

Locatorul de cabluri Sonel LKZ-710 este un astfel de produs de ultima generatie destinat detectarii cablurilor in tavane, pereti si dusumele si capabil sa identifice si intreruperile de circuit pe placa de distributie, sa detecteze intreruperi in cabluri, switchuri si sigurante sau conducte de apa pentru instalatiile aflate in vecinatatea acestora, detectia facandu-se rapid si fara atingerea cablurilor in functiune.

Sonel LKZ-710 este un echipament de masura si control de mare finete, capabil sa sa identifice cablurile separate dintr-o instalatie si sa traseze cablurile in tuburi de metal si tuburi de protectie, locatorul de cabluri fiind echipat cu doua moduri de transmitere amplificata si semnalizare sonora si luminoasa (prin LED) a transmitatorului si receptorului. Locatorul de cabluri Sonel LKZ-710 opereaza intr-o gama larga de tensiune, 12VDC (24VAC)…250V si permite ajustarea fina a nivelului sensivitatii receptorului.

Proiectat sa localizeze cablurile electrice prezente in diferite materiale (beton, tigla, lemn etc.), locatorul de cabluri Sonel LKZ-710 poate fi folosit pentru a detecta cablurile alimentate fara a fi necesara deconectarea altor dispozitive de la retea sau deconectarea retelei electrice in sine si functioneaza impecabil la temperaturi de operare cuprinse intre -20…+50 grade Celsius.

Incadrat la clasa de protectie IP40, locatorul de cabluri Sonel LKZ-710 este rezistent la umiditate si praf si are dimensiuni reduse care permit operarea sa inclusiv in locatiile mai greu accesibile. Sonel LKZ-710 este alimentat de baterii/acumulatori cu autonomie mare de functionare si are o greutate totala de aproximativ 250g, fiind astfel un instrument ideal pentru localizarea fara mari eforturi a cablurilor si firelor ascunse din tavane, pereti si dusumele.

Prevazut cu accesorii standard precum crocodil K01, crocodil K02, sonde de test, baterie si geanta de transport model M1 si manual de utilizare, locatorul de cabluri Sonel LKZ-710 asteapta comenzile voastre ferme la numerele de contact ale BricoMall, la achizitionarea produsului clientii beneficiind de TRANSPORT GRATUIT si garantie de 36 luni.

Linkuri