Articole din luna august, 2014

Gradinarit la standarde europene cu Motoprasitoarea Husqvarna T 860 HX

postat de Lucian în Gradina

Oferta producatorilor de motoprasitori pentru agricultura si gradinarit este foarte tentanta anul acesta, in mod special modelele pe combustibil lichid dovedindu-se a fi extrem de utile si fiabile pentru cresterea eficientei in activitatile de gradinarit. O prasitoare moderna poate fi astfel solutia ideala pentru obiectivele ambitioase ale fermierilor cu experienta, multi dintre acestia depinzand practic de veniturile obtinute an de an din munca lor pe camp sau in gradina.

Superioara prin performantele sale altor utilaje similare din gama sa, motoprasitoarea Husqvarna T 860 HX este un produs de ultima generatie prevazuta cu o latime de lucru optima de 90 cm si capabila de o adancime de lucru de pana la 32 cm, fermierii profesionisti putand profita la maximum de aceste caracteristici ale sale pentru a obtine recolte mai bogate odata cu cresterea simtitoare a randamentului in cadrul activitatilor lor de gradinarit sau din agricultura.

 

Motoprasitoare Husqvarna T 860 HX

Motoprasitoarea Husqvarna T 860 HX este un cultivator versatil, robust si puternic, pentru utilizare in gradina de catre fermierul amator sau de catre cel profesionist. Manevrabilitatea sa crescuta si stabilitatea ridicata face utilajul usor de folosit, dar si de transportat.

Husqvarna T 860 HX este echipata cu un motor de 5.5 CP model Honda GX160 OHV, pe benzina, usor de pornit gratie sistemului de pornire manual foarte simplu de operat. Vitezele de lucru (2 inainte si 1 inapoi) ale motoprasitoarei Husqvarna T 860 HX sunt selectate direct din ghidonul ergonomic care poate fi si reglat atat pe verticala cat si pe orizontala.

Motoprasitoarea Husqvarna T 860 HX este mai economica la consumul de combustibil comparativ cu alte utilaje similare si poate oferi performante superioare gratie sistemului ingenios de transmisie si dotarii standard cu protectii pentru plante. Greutatea sa de 70 kg asigura atat o buna stabilitate pe suprafata de lucru cat si o usurinta crescuta pentru mutarea rapida a cultivatorului, intre dotarile motoprasitoarei existand si o roata de transport demontabila special destinata mutarii cultivatorului la discretia fermierului.

Magazinul BricoMall va ofera 24 de luni garantie la achizitionarea acestui produs precum si transport gratuit in toata tara si va invita sa consultati oferta sa completa pentru prasitori in speranta ca asa veti gasi exact modelul de cultivator care sa poata servi cel mai bine activitatile voastre specifice de gradinarit.

Echipamente electrice bine intretinute cu aparatul pentru masurarea rezistentei de izolatie Sonel MIC-2510

postat de Lucian în Echipamente de masura si control

Unul dintre factorii decisivi pentru stabilirea bunei stari de functionare si a sigurantei in exploatare a echipamentelor electrice, testarea periodica a rezistentei de izolatie este absolut necesara pentru prevenirea incendiilor si a accidentelor provocate de socul electric precum si pentru pastrarea echipamentelor in bune conditii, corectarea in timp util a defectelor lor de functionare putand prelungi simtitor durata acestora de viata.

Instalatiile si echipamentele electrice sunt supuse constant mai multor factori de risc care pot conduce in timp la diminuarea rezistentei de izolatie in instalatia electrica, motiv pentru care se impun masuratori periodice ale rezistentei de izolatie care sa furnizeze informatii utile si precise privitor la pierderile de energie, starea de deteriorare a echipamentelor si/sau riscul crescut de accident.

Masurarea rezistentei de izolatie se face cu ajutorul unor instrumente speciale numite megohmetre (aparate pentru masurarea rezistentei de izolatie) prin aplicarea in scopuri de testare a unei tensiuni mai mari decat tensiunea normala de lucru, care de regula va fi de circa 1,7 ori mai mare decat valoarea tensiunii de lucru a dispozitivului testat. Astfel poate fi determinat precis daca rezistenta de izolatie este scazuta si pot fi identificate si remediate si cauzele care au condus la scaderea rezistentei de izolatie.

Aparatul pentru masurarea rezistentei de izolatie Sonel MIC-2510 oferit clientilor din Romania de magazinul BricoMall este un instrument profesional de masura si control capabil sa lucreze la tensiuni de test selectabile situate intre 100, 250, 500, 1000 V sau orice valoare in domeniul 50…2500 V cu pasi de 10 V si cu indicatia continua a rezistentei de izolatie sau a curentului de scurgere.

 

Aparat pentru masurarea rezistenţei de izolaţie Sonel MIC-2510

Sonel MIC-2510 este dotat cu o functie de semnalizare acustica la fiecare perioada de cinci secunde pentru facilitarea obtinerii de caracteristici temporale si permite descarcarea automata a capacitatii obiectului testat dupa masurarea rezistentei de izolatie. Indicarea valorii tensiunii de test este oferita in timpul masuratorii, aparatul pentru masurarea rezistentei de izolatie Sonel MIC-2510 avand si protectie suplimentara impotriva testarii pe obiecte alimentate (aflate sub tensiune).

Cu Sonel MIC-2510 puteti masura cu precizie si valoarea curentului de scurgere in timpul masurarii rezistentei de izolatie, concomitent cu masurarea continua a temperaturii ambientului (cu posibilitatea memorarii temperaturii). Datele obtinute pot fi transmise catre un computer prin intermediul conexiunii wireless sau a adaptorului USB, toate masuratorile fiind afisate instantaneu pe display-ul LCD al megohmetrului Sonel MIC-2510.

Ca functii suplimentare si deosebit de utile, aparatul pentru masurarea rezistentei de izolatie Sonel MIC-2510 ofera si masurarea automata a perechilor de cabluri dintr-un manunchi cu mai multe fire cu ajutorul adaptorului optional AutoISO-2500, masurarea continuitatii conductorului nulului de protectie si a conexiunilor de echipotential cu curent de test > 200 mA sau masurarea rezistentei si a continuitatii circuitului cu curent de test mic.

Alimentat pe baterii tip acumulator NiMH 7,2V 3 Ah, megohmetrul Sonel MIC-2510 include printre accesoriile sale standard si cabluri de testare cu mufa banana de 1,8m (rosu, negru si albastru), crocodil K04 si K05 de 5kV (rosu, negru), cablu RS-232 de transmisie date in serie, curele de agatare, geanta de transport L1 precum si manualul de utilizare insotit de un CD cu date tehnice si de software.

Magazinul BricoMall va ofera o garantie generoasa de 36 luni la achizitionarea aparatului pentru masurarea rezistentei de izolatie Sonel MIC-2510 precum si transport gratuit oriunde in tara. Nu uitati de asemenea sa consultati si oferta completa a BricoMall pentru megohmetre si alte aparate de masura, iar daca aveti nevoie de putin ajutor atunci apelati cu incredere la numerele de contact ale BricoMall unde veti fi preluat imediat de catre unul dintre consultantii nostri de vanzari.

Aplicatii multiple si eficienta maxima cu motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H

postat de Lucian în Utilaje pentru constructii

Motopompele pentru apa curata sunt folosite in mod frecvent pentru operatiuni de golire sau uscare si transport a apei dintr-o locatie in alta si sunt disponibile pe piata in variante diverse, unele putand fi alimentate electric, dar avand o putere mai redusa, iar altele fiind alimentate pe combustibil lichid si capabile sa ofere performante sporite.

Motopompele pentru apa curata ofera un randament optim inclusiv pentru apa care contine sedimente diverse, iar aceste sedimente pot depasi in diametru 35 mm (in cazul motopompelor submersibile) sau pot opera doar cu sedimente de 8-10 mm in diametru (in cazul pompelor de suprafata, portabile).

Cei mai multi dintre clienti prefera de regula o pompa portabila pentru apa curata, asa cum este si produsul Motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H, deoarece acest tip de motopompa are aplicatii multiple si poate fi mutata, la discretia utilizatorului, oriunde este nevoie de serviciile sale.

O pompa de apa curata precum Motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H poate fi uneori ceva mai “galagioasa”, dar este in egala masura si economica, usor de intretinut si deosebit de fiabila (poate fi folosita pentru mai mult de 10-15 ani de zile), acesta fiind un motiv suplimentar pentru care clientii opteaza cu incredere pentru acest model de motopompa pentru apa curata.

Cu o structura compacta si debit de apa ridicat, SDMO Intens ST 3.60 H se caracterizeaza prin eficienta marita si un consum redus de combustibil. Cadrul sau din aliaj special conceput asigura o buna portabilitate, usurinta in operare si reduce simtitor greutatea motopompei.

 

Motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H

Motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H este recomandata pentru irigarea culturilor in gradini, livezi si vii, la fermele piscicole, pentru golirea rezervoarelor, subsolurilor sau a beciurilor, umplerea rapida a rezervoarelor ori alimentarea cu apa din fantani, lacuri, rauri si transportul apei curate prin conducte pe distante lungi si se dovedeste astfel a fi deosebit de utila gratie aplicatiilor multiple cu care este compatibila.

Motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H ajunge pana la un debit de 900 Litri/min. si este echipata cu un motor puternic Honda marca GX 160 de 4.8 CP in 4 timpi, pe benzina, clasa Industrial. SDMO Intens ST 3.60 H poate absorbi apa de la o adancime maxima de 8 m, iar inaltimea sa maxima de pompare ajunge la 26 m de la nivelul apei.

Curatarea motopompei SDMO Intens ST 3.60 H se face simplu si rapid, urmand instructiunile producatorului, nefiind nevoie pentru aceasta de folosirea unor scule complicate datorita designului sau ergonomic si compact care permite accesul facil oriunde se impune indepartarea impuritatilor si mizeriei. Este obligatoriu insa ca pompa sa fie lasata sa se raceasca dupa utilizare mai inainte de a se trece la curatarea sa.

Echipata cu sistem de pornire manual, motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H include mai multe functii de siguranta in exploatare si poate lucra atat cu apa limpede cat si cu apa cu impuritati cu o granulometrie de pana la 8 mm. Motopompa consuma maximum 0.9 litri/h, iar rezervorul sau de combustibil de 3.1 litri garanteaza o autonomie de functionare multumitoare, indiferent de operatiunile pentru care va fi folosita aceasta motopompa.

In greutate de doar 29 Kg, motopompa apa curata SDMO Intens ST 3.60 H este usor de transportat in orice locatie dorita si nu va va lasa la greu de fiecare data cand veti apela la serviciile sale. Garantia oferita de magazinul BricoMall la achizitionarea acestui produs este de 36 de luni, suplimentar clientii beneficiind si de transport gratuit oriunde in tara.

Linkuri