Articole cu eticheta „curent electric”

Generatorul Curent Electric Monofazat Honda EG 4500 CL garanteaza o tensiune constanta pe durata a cel putin 8 ore de functionare in regim continuu de exploatare

postat de Lucian în Utilaje pentru constructii

Unul dintre cele mai promitatoare generatoare de curent monofazat prezent pe piata la ora actuala este modelul Generator Curent Electric Monofazat Honda EG 4500 CL, un generator echipat cu un motor compact marca Honda GX 340 in 4 timpi care beneficiaza de tehnologii de ultima ora menite sa reduca risipa de combustibil cu pana la 30% fata de motoarele asemanatoare si capabil sa functioneze mai silentios gratie sistemului special anti-vibratii si constructiei solide pe cadru complet inchis.

Generatorul Curent Electric Monofazat Honda EG 4500 CL aduce in premiera o serie de upgrade-uri de maxima necesitate pentru functionarea in bune conditii a unui generator modern de curent monofazat, printre acestea numarandu-se si sistemul DAVR (reglare digitala automata a voltajelor), functia OIL ALERT care va opri imediat motorul cand rezervorul de ulei este aproape gol precum si functia EASY START care include un sistem de decompresie mecanica la pornire si aprindere electronica pentru o pornire garantata a generatorului in cele mai potrivnice conditii de mediu.

Generand o putere maxima de 4.5 KVA la o tensiune de 230V, generatorul curent electric monofazat Honda EG 4500 CL are o autonomie extinsa de functionare care se intinde pe intreaga durata a unei zile de lucru (9.5 h), lucru posibil gratie rezervorului sau generos de combustibil de 24 de litri precum si sistemului special DAVR care elimina complet fluctuatiile de tensiune, generatorul oferind energie electrica de calitate la tensiuni constante pe toata durata sa de functionare.

Generator Curent Electric Monofazat Honda EG 4500 CL

Sistemul DAVR promovat in premiera de producatorul Honda mareste semnificativ durata de viata a echipamentelor alimentate de generatorul curent electric monofazat Honda EG 4500 CL si elimina atat variatiile suparatoare de tensiune cat si riscul de accidente cauzate de o functionare defectuoasa a generatorului de curent electric. Tot pentru un plus de siguranta in exploatare, generatorul Honda EG 4500 CL este dotat si cu alte functii suplimentare care protejeaza echipamentul de supraincarcare chiar si atunci cand alimenteaza dispozitive electrocasnice si/sau industriale mari consumatoare de energie.

Generatorul Curent Electric Monofazat Honda EG 4500 CL poate fi astfel utilizat in cele mai bune conditii pentru alimentarea pe timp indelungat cu energie electrica si la tensiune constanta a luminii electrice in locuinta, a frigiderelor din clasele economice de consum, cuptoare cu microunde, aspiratoare, echipamente multimedia (televizor, DVD player, calculator personal etc.) precum si ferestraie circulare, masini de gaurit profesionale, compresoare de aer si alte echipamente similare folosite mai ales in mediul industrial sau in atelierele meseriasilor cu libera practica.

In greutate totala de 79 Kg, Generatorul Curent Electric Monofazat Honda EG 4500 CL poate fi transportat usor si in conditii de siguranta gratie designului sau compact si constructiei solide pe cadru complet inchis si va furniza fara probleme o tensiune constanta de 230 V la o frecventa stabila de 50 Hz pe durata a maximum 9,5 ore, suficient cat sa raspunda asteptarilor crescute chiar si a celor mai pretentiosi clienti de pe piata noastra interna.

La achizitionarea acestui produs beneficiati de transport gratuit in toata tara precum si de o garantie extinsa de 24 luni, consultantii de vanzati ai BricoMall standu-va la dispozitie pentru detalii suplimentare si o prezentare in detaliu a ofertei complete a BricoMall pentru intreaga gama de generatoare de curent electric unde veti putea studia si alege si alte produse similare care sa corespunda pe deplin cerintelor voastre specifice precum si bugetului in care doriti sa va incadrati.

Ghid pentru alegerea si intretinerea unui generator electric

postat de Lucian în Utilaje pentru constructii

Piata romaneasca ofera o gama foarte variata de generatoare electrice, din acest motiv alegerea modelului potrivit pentru necesitatile voastre particulare nefiind deloc usoara mai ales daca sunteti incepator si nu stiti mare lucru despre astfel de surse alternative de alimentare cu energie electrica si nici nu va pricepeti in general la probleme de natura tehnica, dar va doriti totusi sa achizitionati un produs de calitate la un pret convenabil.

I. Alegerea unui generator electric pentru clientii din Romania

Ce este bine de retinut din start pentru oferta de generatoare electrice de pe piata noastra e faptul ca generatoarele electrice sunt impartite in doua mari categorii, respectiv generatoare REZIDENTIALE (generatoare standby sau de rezerva) si generatoare PORTABILE (folosite ca sursa principala de energie in zonele unde nu exista o retea de distributie a energiei electrice sau in productie pentru alimentarea unor echipamente electrice industriale).

Generatoarele electrice de pe piata noastra pot de asemenea fi clasificate si in functie de tipul de energie electrica pe care il produc, aici distingandu-se tot doua clase de generatoare electrice, respectiv generatoare MONOFAZATE (utile pentru locuinte si micile intreprinderi) si generatoare TRIFAZATE (cautate de industriasi pentru alimentarea motoarelor de mare putere si a altor echipamente electrice similare).

Mai nou, pe piata romaneasca au aparut si generatoarele cu tehnologie INVERTER care sunt o categorie speciala de generatoare monofazate portabile capabile sa asigure o stabilitate optima a tensiunii si a frecventei pentru curentul alternativ si prevazute adeseori si cu o iesire pentru curent continuu deosebit de utila pentru alimentarea acumulatorilor si a altor aplicatii electrice usoare pe baza de curent continuu.

Combustibilul folosit pentru alimentarea generatoarelor de energie electrica poate fi benzina, motorina sau gazul, aici regasindu-se unul dintre criteriile majore pentru alegerea unui generator performant, fie vorba despre unul monofazat sau trifazat ori despre un generator rezidential (standby, de rezerva) sau unul portabil.

Cele mai fiabile si longevive generatoare electrice la ora actuala sunt cele pe GAZ care functioneaza mai silentios si pe durate mai mari decat alte modele, pe locul imediat urmator venind generatoarele DIESEL care de asemenea au o longevitate mai mare, sunt silentioase si nu necesita costuri mari cu intretinerea lor, iar pe ultimul loc fiind prezente generatoarele pe BENZINA, foarte puternice unele dintre acestea, dar nu si deosebit de silentioase sau economice atunci cand vine vorba despre nivelul de zgomot si consumul de combustibil.

Un alt criteriu de luat in considerare la alegerea unui generator electric este si puterea electrica furnizata de acesta, aici fiecare dintre voi putand sa isi faca niste calcule aproximative de acasa unde sa apara toti consumatorii majori de energie electrica planuiti de voi si astfel pregatiti sa va prezentati cu “totalul” de necesar de energie la un consultant de vanzari care sa va poata oferi un echipament adecvat pentru necesitatile voastre particulare. Foarte important va fi totusi sa lasati o marja mai mare “de eroare”, generatoarele electrice functionand optim doar atunci cand nu sunt solicitate la capacitatea lor maxima.

II. Intretinerea adecvata a unui generator electric pentru cresterea longevitatii si fiabilitatii sale

Dupa ce aveti noroc la cumparaturi si reusiti sa achizitionati un generator electric care va satisface pe deplin, nu uitati totusi ca functionarea sa pe o perioada indelungata depinde in buna masura si de masurile de intretinere pe care le veti lua periodic, aici fiind bine sa urmati cu maxima seriozitate toate recomandarile producatorului oferite in manualul tehnic de utilizare a generatorului vostru electric.

Suplimentar, nu omiteti nici urmatoarele sfaturi menite sa va ajute sa exploatati in conditii de maxima siguranta si confort noul vostru generator vostru electric, aici regasindu-se atat masuri de securitate cat si un plan adecvat de intretinere a generatorului vostru electric:

1. Nu amplasati niciodata un generator electric portabil intr-un spatiu inchis sau prost aerisit chiar si atunci cand exista o sursa de ventilatie prezenta sau tineti o fereastra deschisa permanent. Garajul sau magazia proprietate personala nu sunt prin urmare locatii recomandate pentru amplasarea unui generator electric.

2. Generatorul se depune pe o suprafata tare si neteda unde sa nu fie expus umiditatii, prafului, mizeriei sau agentilor chimici. Foarte important, orice generator electric trebuie obligatoriu sa fie cuplat la o impamantare adecvata.

3. Nu umpleti niciodata rezervorul de combustibil pana la refuz ci lasati ceva spatiu pentru degajarea vaporilor evitand astfel supraincalzirea generatorului electric. Adaugati combustibil doar cu generatorul oprit si racit corespunzator si niciodata pe durata functionarii sale sau cat inca este fierbinte.

4. Nu solicitati niciodata un generator cu consumatori electrici la puterea sa maxima sau chiar peste ci incercati sa il utilizati constant undeva sub limita puterii sale totale de operare.

5. Porniti generatorul in mod regulat chiar si daca nu aveti neaparat nevoie de serviciile sale pentru perioada mai lungi de vreme. In acest mod veti fi siguri ca totul este in parametrii normali, componentele generatorului nu sunt incarcate de praf si mizerie, iar combustibilul nu si-a pierdut cu nimic din proprietatile sale originale.

6. Curatati generatorul de ulei si mizerie dupa fiecare folosire apeland la materiale textile uscate si curate si verificati in acelasi timp daca toate firele, suruburile si prizele sale sunt bine atasate sau au inceput sa se corodeze ori sa se desprinda din cauza vibratiilor puternice ori a prezentei agentilor chimici sau termici. Nu uitati sa curatati impecabil si suprafatele din imediata vecinatate a generatorului electric unde pot fi prezente corpuri straine, mult praf sau mizerie care sa fie ulterior aspirate in interiorul generatorului de energie.

7. Pentru generatoarele cu racire pe apa va fi nevoie sa umpleti constant rezervorul pentru apa distilata, iar pentru toate modelele de generator electric de asemenea vor trebui schimbate constant uleiul si filtrele sale. Producatorul va poate oferi asistenta tehnica online in acest sens, astfel stiind cam la ce interval de timp e bine sa schimbati uleiul si filtrul pentru modelul vostru aparte de generator electric.

8. Daca depozitati generatorul pentru perioade mai lungi de vreme, nu uitati sa il acoperiti cu o husa protectoare dupa ce l-ati curatat foarte bine. Depozitati-l intotdeauna intr-un loc ferit de umiditate, praf sau prezenta razelor solare.

9. Apelati la service de specialitate o data sau de doua ori pe an pentru verificari de rutina si inlocuirea unor componente care se pot deteriora mai rapid atunci cand generatorul este utilizat in mod frecvent.

10. Inspectati periodic generatorul la exterior si la interior dupa semne de depuneri sau corodare si apelati la produsele recomandate de producator pentru indepartarea acestor factori de risc sau, la nevoie, solicitati ajutorul personalului calificat pentru a va mentine generatorul vostru electric intr-o stare impecabila si mereu gata de functionare.

Magazinul BricoMall va vine in intampinare anul acesta cu oferta completa pentru generatoare electrice de ultima generatie, consultantii nostri de vanzari standu-va la dispozitie zi si noapte fie telefonic, la numerele noastre de contact, fie interactiv, prin accesarea clientului nostru de messenger direct de pe pagina unde veti gasi produsul dorit de voi. Va asteptam pentru informatii detaliate si comenzi ferme la adresa:
http://www.bricomall.ro/utilaje-pentru-constructii/generatoare-de-curent-electric.html?manufacturer=1243&order=price&dir=asc

Linkuri