Articole cu eticheta „ecologic”

Eleganta in exploatare si eficienta maxima cu masina de tuns gazon Honda HRG 536 SDE

postat de Lucian în Gradina

Mai puternice si mai fiabile decat masinile electrice de tuns gazonul, masinile de tuns gazon cu alimentare pe benzina sunt utilaje ideale pentru intretinerea perfecta a gazonului si peluzelor de mari dimensiuni, caracteristicile tehnice ale utilajelor de ultima generatie usurand simtitor munca operatorului si transformand ingrijirea gazonului intr-o activitate de-a dreptul placuta.

Dotate cu sistem de autoghidare, masinile moderne de tuns gazonul nu necesita eforturi considerabile si nici multe cunostinte practice, fiind totusi recomandata informarea corecta cu privire la cele mai noi tehnici de intretinere a gazonului/peluzei, astfel obtinandu-se o estetica ideala a spatiului verde, respectiv un aspect ultramodern, bine ingrijit a peluzei voastre.

Modelul “Masina de tuns gazon Honda HRG 536 SDE” este o minune a tehnicii moderne, fiind un utilaj  proiectat pentru a tunde rapid si cu usurinta peluze mari si beneficiind de un motor puternic Honda de 160 cc care asigura atat taierea cat si deplasarea lina a masinii de tuns gazonul. Honda HRG 536 SDE beneficiaza de o lama complet reproiectata, masina avand un flux de aer mai bun catre sacul din material textil cu capacitate totala de 61 L.

Oferind un randament optim de 800 mp/ora, masina de tuns gazon Honda HRG 536 SDE este recomandata in mod special pentru suprafete de pana la 1500 mp, rezervorul sau de combustibil de 1,1 L asigurandu-i o autonomie mare de functionare. Inaltimea de taiere poate fi ajustata la discretie plecand de la un minimum de  25 mm si urcand progresiv inspre 37mm,  50mm,  66mm,  75mm, respectiv un maximum de 87 mm. In ce priveste latimea de taiere, Honda HRG 536 SDE beneficiaza de o latime de taiere de 53 cm si un foarte util mecanism de oprire de urgenta a cutitului.

Cu o putere neta de 3.3 kW / 4.4 CP si o viteza de 3.600 rpm, masina de tuns gazon Honda HRG 536 SDE este un utilaj eficient, dar si ecologic, silentios si cu un consum optim de 0,9 L combustibil pe ora. BricoMall va ofera transport gratuit la achizitionarea acestui produs si garantie de 12 luni, promitandu-va ca veti face o investitie foarte buna in calitate si fiabilitate devenind astfel mandrii posesori ai uneia dintre cele mai robuste si puternice masini de taiat gazonul din lume la ora actuala.

Becurile si economisirea de energie

postat de Lucian în Amenajari ecologice

A economisi este deviza la moda a omului obisnuit in societatea noastra.
Din pacate, pentru a-ti permite din cand in cand unele placeri cum ar fi o vacanta, un covor nou in casa, o geanta la moda, trebuie sa strangi cureaua pe ici pe colo, in partile esentiale.

Iti aduc la cunostinta o noua tendinta in ceea ce inseamna economisirea: becurile economice. Deocamdata este o noutate pentru multi dintre noi. Unii au testat-o deja si spun ca sunt multumiti. Altii, reticenti la tot ceea ce nu cunosc, inca se mai gandesc. Oricum nu ne vom mai putea codi prea mult pentru ca, in curind, Uniunea Europeana va interzice folosirea becurilor incandescente si ne vom procura cu totii, vrand nevrand becuri fluorescente sau cu halogen.

Ca sa iti dai seama mai bine despre ce vorbesc sunt acele becuri un pic mai ciudatele ca aspect si mult mai scumpe decit becurile obisnuite si care ofera o lumina asemanatoare cu cea de neon, dar care sunt mult mai usor de montat si de utilizat. Ceea ce ne sperie pe noi este pretul afisat, care poate fi de la 3 pina la de 10 ori mai mare decit al becului clasic. Dar, daca analizam mai bine datele problemei vom ajunge la concluzia ca acea suma este justificata in totalitate.
Un bec obisnuit se poate arde imediat ce l-am montat si daca am noroc poate sa dureze 100 de ore, in timp ce un bec economic are o viata de pina la 10.000 de ore. Becul fluorescent consuma cu pana la 80% mai putin decit becul incandescent si ofera o lumina mai puternica (ofera 100W de lumina consumind doar 20W curent). Deja o treime dintre romani le foloseste de ceva vreme si, daca vrei sa te alaturi lor, te incurajez in acest demers.
Ai grija doar ca in cazul in care vrei sa testezi mai intai folosind un bec economic produs de o firma necunoscuta sa verifici pe ambalaj sa aiba macar 800-900 de lumeni.
Spor la economisit!

Articol preluat de pe egirl.ro .

Design ecologic

postat de Lucian în Amenajari ecologice

Dupa ce a fost o buna perioada obsedat de tehnologie si descoperiri care mai de care mai ingenioase care sa ne faca viata mai comfortabila si mai usoara, omul se întoarce la natura si, speriat de cât de mult rau i-a pricinuit de-a lungul timpului, încearca din rasputeri sa salveze ce a mai ramas de salvat si sa repare ceea ce poate fi reparat.

Une dintre directiile determinate de interesul pentru mediu se concretizeaza în mai multe domenii de activitate prin ceea ce numim design ecologic.
Mai nou, producatorii diverselor porduse atrag ochii potentialilor clienti prin afisarea logo-ului „design ecologic”. De la arhitectura, amenajari interioare, surse de energie, automobile, computere, televizoare, imprimante, toate domeniile de productie cauta solutii pentru ca ceea ce creeaza ei sa poata fi definit si prin mult cautatul „design ecologic”.

Sa detaliem un pic notiunea pentru a ne face o idee mai ampla si mai clara despre semnificatiile si implicatiile ei.
În ceea ce priveste constructia si amenajarea locuintelor, vorbim despre design ecologic când ne referim la materialele folosite, la localizarea casei respective, la resursele folosite, la produsele folosite pentru finisaje si la amenajarea interioara. Se folosesc materiale biodegradabile, sticla si otel, se renunta la substantele care emana substante toxice care pot provoca anumite boli. Aceste locuinte sunt astfel gândite pentru a economisi energia. Ele sunt dotate cu panouri solare, de exemplu, pentru a putea înmagazina energia solara si a o transforma în propria sursa de încalzire.

Designul ecologic al locuintelor se refera si la compartimentarea în asa fel încât sa corespunda nevoilor persoanelor de vârste diferite si cu preocupari diferite. Camerele multifunctionale favorizeaza desfasurarea mai multor activitati în acelasi spatiu contribuind la pastrarea coeziunii dintre locatari.
Sifonierele sunt înlocuite cu încaperi special destinate depozitarii hainelor si încaltamintei, iar tavanele înalte fac loc camerelor joase de inspiratie orientala.
În strânsa legatura cu constructia de locuinte se afla alimentarea cu apa. Strategiile ecologice presupun un sistem de complex al filtrarii apei, o canalizare eficienta, colectarea apei de ploaie, reciclarea apei folosite si reintegrarea ei în nartura.

Un alt aspect esential în constructia caselor este cel al termoficarii. Solutiile ecologice cele mai cunoscute sunt: pompele de caldura, sistemele solare si sistemele eoliene.
O alta modalitate, mai romantica, de încalzire a casei se refera la semineele ecologice, ce folosesc bioetanolul, un combustibil regenerabil si care nu dauneaza mediului si care nu emana gaze toxice.
Ne permitem sa mai dam un exemplu de produs caracterizat de designul ecologic: un computer hibrid cu monitor LCD care nu necesita prea multe fire si cabluri, reducând riscurile de electrocutare si care nu emit radiatiile specifice celorlalte monitoare.

Desi de multe ori emblema „design ecologic” nu este altceva decât o strategie de marketing, îi salutam pe initiatorii acestui demers si promitem sa ajutam si noi cum putem la salvarea mediului.

Articol preluat de pe egirl.ro .

Linkuri