Articole cu eticheta „electrocasnice”

Electrocasnice pentru bucataria ta

postat de Lucian în Electrice

Orice bucatarie din zilele noastre, cu un minimum de pretentii, nu este completa si nici macar functionala pe deplin in absenta dispozitivelor electrocasnice pe care ne-am obisnuit de multa vreme sa le consideram ca parte integranta a vietii noastre de zi cu zi si nu doar semne ale bunastarii de care, la o adica, ne-am putea si lipsi in perioadele de criza economica precum aceea pe care o parcurgem in prezent.

Daca, de exemplu, unii dintre noi ar putea renunta relativ usor la serviciile oferite de cuptorul cu microunde sau chiar la toaster sau filtrul de cafea, nu la fel stau lucrurile si in privinta frigiderului, a aragazului, a hotei sau a plitei de gatit deoarece aceste dispozitive sunt esentiale pentru prepararea sanatoasa, igienica si rapida a meselor zilnice si este improbabil ca in mileniul al treilea sa mai accepti vreun compromis din acest punct de vedere.

Multe dintre modelele mai vechi de aragazuri, frigidere sau hote de bucatarie prezinta unele neajunsuri raportat la usurinta si eficienta in exploatare pe care o observam la dispozitivele mai noi, iar consumul de energie este si acesta mai mare si complet nejustificat comparativ cu randamentul mai slab oferit de aceste electrocasnice vechi. Este deci calduros recomandat sa nu abuzam prea mult de vechile si credincioasele noastre ajutoare din bucatarie si sa le mai si inlocuim macar o data la 5-7 ani cu modele noi, ceva mai performante, destul de accesibile ca pret si deosebit de economice.

La achizitionarea de electrocasnice pentru bucatarie, de generatie mai recenta, exista si riscuri majore sa ne inselam si sa dam prea multi bani pentru o tehnologie de furat, copiata de la cei mai puternici producatori de pe piata, sau sa cumparam un dispozitiv care nici nu da randamentul sperat si nici nu este prea economic. Este deci nevoie de o buna informare a publicului pentru a se sti cu siguranta cam care sunt producatorii cei mai credibili de pe piata electrocasnicelor si bineinteles care sunt plusurile inregistrate de produsele lor comparativ cu modele mai vechi ori mai noi.

O gama completa de produse pentru intreaga bucatarie poate fi achizitionata, de exemplu, prin consultarea ofertei de produse a companiei Pyramis, specializata in electrocasnice calitate premium pentru orice tip de bucatarie moderna. Produsele Pyramis se adreseaza atat utilizatorilor casnici cat si celor implicati in domeniul alimentatiei publice si vin integrate cu tehnologii de ultima ora, care permit control electronic al functiilor, economii mari de energie si un randament crescut in raport cu alte produse similare de pe piata.

Pentru depozitarea si/sau congelarea alimentelor Pyramis ofera electrocasnice pentru toate gusturile si buzunarele plecand de la Mini Frigiderul Pyramis FSI 84 si Combina Frigorifica Pyramis Incorporabila BBI177 pana la mai complexele combine frigorifice Pyramis No Frost FSD 200, Combina Frigorifica Pyramis Independenta FSA 186, Combina Frigorifica Pyramis Independenta FSE 200 sau Combina Frigorifica Pyramis No Frost FSD 200. Toate produsele Pyramis pentru depozitarea si congelarea alimentelor se incadreaza la clasa energetica A, au un nivel scazut de zgomot si vin echipate cu o serie de functii electronice de control la standarde stiintifice a temperaturilor alaturi de un design ultramodern, functie pentru decongelare automata si dimensiuni gandite pentru toate tipurile de bucatarii.

Pentru un gatit sanatos, eficient si gustos tot compania Pyramis va propune mai multe modele profesionale de plite si cuptoare pe gaz si/sau electrice, care vin echipate cu toate utilitatile si functiile suplimentare care sa transforme gatitul intr-o adevarata placere. Dintre cuptoare putem aminti modelele Cuptor Pyramis 60IN 1085 Glass, Cuptoarele Pyramis Inox de dimensiuni si culori variate, Cuptoarele Pyramis din gama Rustic, Cuptorul Microunde Pyramis 25 Inox, iar in ce priveste plitele de gatit, oferta este de-a dreptul tentanta aici putandu-se opta fie pentru plite electrice, pentru plite pe gaz, dar si plite combinate (gaz si electrice): Plita Pyramis 77HL 630 Touch, Plita Pyramis 58 IND 432 Touch, Plita Pyramis Gaz si Electric, Plita Pyramis 58HL 631 Touch si altele.

In sfarsit, dintr-o bucatarie moderna nu poate niciodata sa lipseasca o hota performanta, iar compania Pyramis a reusit si in acest caz sa vina pe piata romaneasca cu o oferta completa si foarte variata. Hotele Pyramis se adreseaza atat utilizatorilor casnici cat si bucatariilor uriase, unde se folosesc plite speciale, de mari dimensiuni. Si ca pret, puteti selecta dupa buzunar din oferta existenta acel model care va convine mai mult. Printre produsele din aceasta categorie putem aminti Hota Pyramis R10 Incastrabila, Hota Pyramis R18 Square, Hota Pyramis R17 Telescopica Alb, toate la preturi foarte convenabile, dar si produsele de lux Hota Pyramis Oriento, Hota Pyramis Intenso, Hota Pyramis R19 Rialto sau Hota Pyramis R26 Verso.

Toate produsele companiei Pyramis ofera o garantie extinsa, sunt usor de folosit si vin integrate cu o sumedenie de functii si comenzi electronice, de imediata utilitate sau doar suplimentare, care sa permita un control eficient si real pe intreaga lor durata de exploatare. Producatorul a folosit la fabricarea acestor aparate doar tehnologii de ultima ora, care permit atat eficientizarea consumului de energie, dar va si transforma in mandrii posesori ai unor dispozitive electrocasnice cu performante de invidiat si care reprezinta o investitie foarte buna in ce priveste raportul pret-calitate. Nu ezitati sa consultati oferta completa vizitand magazinul BricoMall si comparand la fata locului tot ceea ce v-ar putea starni interesul.

La ce serveste un indicator de tensiune?

postat de Lucian în Electrice

Desi simple ca design, indicatoarele pentru prezenta tensiune/continuitate nu vor putea fi intotdeauna folosite de catre un amator, ele fiind mai degraba destinate electricienilor autorizati sau altor persoane calificate sa lucreze cu instalatiile electrice si de tensiune. Venind de obicei pe piata in forma lunguiata de creion, aceste indicatoare de tensiune “vorbesc” cu noi prin intermediul unor sunete ascutite si semnale luminoase, fie continue fie intermitente ajutandu-i astfel pe profesionisti sa depisteze prompt prezenta tensiunii sau semnalele intrerupte din retelele casnice si cele industriale.

Una dintre primele utilitati ale unui indicator de tensiune, cunoscuta destul de bine chiar si de catre copii (ceea ce nu e prea bine, ei fiind tentati sa se joace de unii singuri cu aceste creioane “nevinovate”), consta in verificarea bunei functionari a prizelor si a sigurantelor electrice. Daca totul este in regula, indicatoarele pentru prezenta tensiune vor emite un semnal luminos plin la capatul superior si, in cazul celor de generatie mai recenta, vor emite si un beep sonor la finalul probei de tensiune.

In alte situatii, indicatoarele pentru prezenta tensiune se folosesc si pentru operatiuni de mare finete care necesita si ceva experienta acumulata d-a lungul anilor, dar si rabdare si maxima atentie. Spre exemplu, atunci cand dorim sa verificam daca un cablu electric ingropat in plastic sau chiar in perete este intrerupt ne putem folosi de indicatoarele pentru prezenta tensiune/continuitate cercetand pas cu pas zona “suspecta” si ghidandu-ne aproape orbeste dupa semnalele luminoase intermitente si/sau semnalele sonore mai mult sau mai putin intense.

Nu in ultimul rand, creioanele de tensiune sunt deosebit de utile si la verificarea dispozitivelor electro-casnice sau a celor industriale care necesita intretinere si reparatii. Cu ajutorul indicatoarelor pentru prezenta tensiune/continuitate vom putea ajunge mai repede si mai sigur la miezul problemei si nu vom fi nevoiti sa facem experimente mai mult sau mai putin periculoase pe durata reparatiilor. Pentru instalatiile electrice industriale exista indicatoare pentru prezenta tensiune speciale care pot detecta tensiuni foarte mari, de peste 1500V, si ele vor fi de mare folos acolo unde se lucreaza la asemenea parametri deosebit de periculosi.

De la compania Fluke, recunoscuta ca numarul unu pe piata instrumentelor si aparatelor de detectie si masurat, se ofera tuturor celor interesati modelul “Fluke 1AC – indicator prezenta tensiune/ continuitate“, un detector profesional de tensiune din raza 200 – 1000 VAC, fara contact pe metal, cu indicatie acustica si vizuala. Este un instrument foarte usor de folosit, cu semnale vizuale si sonore foarte fidele si bine gandite, care este adresat deopotriva electricienilor autorizati cat si altor profesionisti din domeniul industrial, dar si utilizatorilor casnici.

Beculetul de avertizare de culoare rosie de la capat poate fi intrerupt, daca deranjeaza prea tare, detectorul “Fluke 1AC – indicator prezenta tensiune/ continuitate” putand apoi comunica doar prin semnale sonore, dupa o tehnologie de mare finete, la temperaturi cuprinse intre -10 ?C si 50 ?C si in conditii de umiditate care pot varia intre 0 % si 95 % (0 ?C – 30 ?C). “Fluke 1AC – indicator
prezenta tensiune/ continuitate
” este pe deplin functional si la o altitudine de 3000 de metri, posedand si suficienta autonomie in stare de functionare prin alimentare directa de la doua baterii alcaline tip AAA, incluse in pretul de vanzare.

Linkuri