Articole cu eticheta „infrarosu”

O solutie eleganta de incalzire cu panoul radiant ZOBO ZB-IE18

postat de Lucian în Utilaje pentru constructii

Relativ nou aparute pe piata romaneasca, panourile radiante cu infrarosu au ajuns in prezent la mare cautare gratie alternativei sanatoase, ecologice si elegante pe care o ofera pentru incalzirea locuintelor. Sunt produse de top care ofera un randament de minimum 95%, o temperatura uniforma si chiar un consum redus de energie acolo unde producatorii au reusit sa balanseze eficienta termica cu economia de energie.

Deloc diferit de alte surse de incalzire a locuintelor, si in cazul panourilor radiante cu infrarosu se recomanda inainte de montarea acestora si lucrari de izolatie termica care sa permita mentinerea unui bun confort termic si care sa stopeze pierderile de caldura. Doar asa, clientii vor fi pe deplin satisfacuti de aceasta gama de produse, panourile radiante ridicandu-se pe deplin la inaltimea asteptarilor lor.

Panoul radiant ZOBO ZB-IE18 este la ora actuala unul dintre cele mai eficiente, dar si mai ieftine panuri de incalzire cu infrarosu de pe piata romaneasca, demonstrand rezistenta si fiabilitate in timp precum si o eficienta calorica ridicata raportata la un consum convenabil de energie. ZOBO ZB-IE18 este prevazut cu dispozitive de siguranta standard si nu emite nici un fel de noxe sau zgomote, fiind complet sigur pentru sanatatea locatarilor de toate varstele.

Panou radiant ZOBO ZB-IE18

Usor de instalat, panoul radiant ZOBO ZB-IE18 necesita totusi sfaturile unui specialist, fiind recomandat ca astfel de panouri radiante, capabile sa incalzeasca rapid suprafete de circa 20 mp, sa fie amplasate intr-o locatie optima de unde sa poata oferi un bun randament caloric, doar asa putand sa se realizeze economii bune si la consumul de energie electrica.

Panoul radiant ZOBO ZB-IE18 poate fi utilizat la fel de facil atat in cadrul ansamblurilor de locuinte (camere, holuri, pavilioane) cat si in spatiile comerciale (birouri, magazine, hoteluri, expozitii) sau cele industriale (fabrici, depozite, sere). Un avantaj suplimentar, panoul radiant ZOBO ZB-IE18 poate incalzi eficient si spatii exterioare de tipul gradinilor, teraselor sau a barurilor acoperite.

Magazinul BricoMall va recomanda calduros produsul “Panou radiant ZOBO ZB-IE18″ si va invita sa consultati gama sa completa de panouri radiante cu infrarosu de unde veti putea alege si alte produse similare, mai potrivite cerintelor voastre aparte. Pentru detalii suplimentare, nu ezitati sa contactati chiar acum consilierii de vanzari ai BricoMall mereu la dispozitia clientilor 24/24h, sapte zile pe saptamana.

Camera de termoviziune Sonel KT-160 joaca un rol crucial in activitatile de mentenanta si corectare a functionarii echipamentelor

postat de Lucian în Echipamente de masura si control

Termografia moderna permite vizualizarea distributiei temperaturilor la suprafata corpurilor si masurarea valorilor acestor temperaturi in orice punct al imaginii. Radiatia infrarosie, o componenta a spectrului electromagnetic similara cu lumina vizibila, se propaga cu viteza luminii si poate avea loc chiar si in vid. Toate corpurile din mediul inconjurator, indiferent de starea lor de agregare, emit energie termica sub forma de radiatie infrarosie.

Utilizand termografia in infrarosu in programele de intretinere si corectare a functionarii echipamentelor  majoritatea defectelor pot fi prevenite, identificate si depanate inca din faza incipienta. In acest fel se reduc timpii de intrerupere a functionarii utilajelor, prin eliminarea opririlor neplanificate si prin planificarea  operatiilor de intretinere a echipamentelor monitorizate. Simultan, se reduc semnificativ si cheltuielile pentru piesele de schimb, manopera si productie. De asemenea, randamentul utilajelor este optim, iar conditiile de protectie a muncii situate la standarde inalte.

Camerele de termoviziune in infrarosu masoara radiatia infrarosie (energia termica emisa) folosind senzori specializati, o convertesc si o afiseaza sub forma de imagini termice. Camerele de termoviziune moderne pot masura temperaturi incepand de la -40°C pana la +1500°C si pot identifica diferente de temperatura de pana la 0,05 grade Celsius. Utilizarea termografiei este mai mult decat recomandata in orice domeniu in care monitorizarea temperaturii de functionare a diferitelor echipamente joaca un rol crucial in activitatile de mentenanta.

Cameră de termoviziune Sonel KT-160

Camera de termoviziune Sonel KT-160 este un astfel de produs de ultima generatie capabila sa inregistreze temperatura in fiecare punct al imaginii si beneficiaza de focalizare automata si manuala, tehnologie Infra Fusion (vizualizarea combinata a imaginii IR cu cea în vizibil pentru o localizare usoara a locului unde a fost facuta masuratoarea), meniu simplu, usor de utilizat, disponibil in engleza si spaniola, inregistrare comentariu voce de 1 minut pentru fiecare imagine, raza laser pentru vizualizarea zonei masurate si o carcasa rezistenta la apa si praf (grad de protectie IP54).

Camera de termoviziune Sonel KT-160 inregistreaza imagini in spectrul vizibil si salveaza imaginile in ormatul jpg extins (toate datele sunt incluse in fisier, iar imaginea poate fi vazuta ca un simplu grafic). Sonel KT-160 permite conectarea la un afisaj extern sau un dispozitiv de inregistrare prin intermediului mufelor de iesire video PAL/NTSC, astfel monitorizarea operatiilor putand fi realizata in timp real. Camera de termoviziune Sonel KT-160 este echipata din fabrica cu afisaj LCD de 3.6″ si poseda o tehnologie AGT unde diafragma si lentilele sunt acoperite intr-o singura piesa (protectie suplimentara cu eliminarea influentelor efectului de auto-incalzire a lentilelor).

Camera de termoviziune Sonel KT-160 este alimentata cu acumulatori reincarcabili standard tip AA, incarcatorul fiind inclus in camera, iar producatorii au apelat la o tehnologie speciala care face camera de termoviziune rezistenta la soc si vibratii, imaginea ramanand clara in astfel de conditii chiar si fara folosirea unui trepied. Un echipament de masura solid si performant, Sonel KT-160 rezista garantat la caderi de la 2m si nu va lasa la greu indiferent de conditiile neprielnice de operare si de diferentele de temperaturi prezente la echipamentele analizate.

La achizitionarea acestui produs, magazinul BricoMall va ofera o garantie de 24 luni, transport gratuit in toata tara si va invita sa consultati oferta sa completa pentru camere de termoviziune in speranta ca astfel veti identifica produsul ideal pentru activitatile profesionale de masura, control si mentenanta pe care doriti sa le desfasurati pe viitor.

Linkuri