Articole cu eticheta „ingrasaminte”

Nutrimente de calitate pentru gradina ta cu ingrasaminte din gama Osmocote Exact

postat de Lucian în Gradina

Fara ingrasaminte, culturile diverse din gradina noastra vor fi intotdeauna mai sarace, solul insusi putand ajunge sa fie complet secat de nutrimente de calitate in absenta unor minerale esentiale care sa incurajeze dezvoltarea normala a plantelor.

Nu este insa simplu sa descoperi exact acele nutrimente de care solul are nevoie pentru o crestere sanatoasa a culturilor din gradina, dar din fericire o analiza stiintifica a solului este in prezent posibila fara cheltuieli mari sau perturbarea activitatilor zilnice.

Unele ingrasaminte incearca sa ofere plantelor o paleta larga de nutrimente in speranta ca acestea vor putea sa isi extraga necesarul pentru o dezvoltare optima, dar mai eficiente sunt ingrasamintele care asigura o eliberare continua de nutrimente chiar si dupa recoltarea lor, lucru care face intotdeauna cumparatorii fericiti deoarece astfel ei vor putea sa depoziteze alimentele vegetale pentru mai lunga vreme.

Astfel de ingrasaminte care pot suplini plantele cu necesarul de nutrimente pe toata perioada vietii lor sunt oferite de companii de prim rang din domeniul lor de activitate, cea mai cunoscuta companie fiind compania Scotts, care ofera gradinarilor din Romania gama de ingrasaminte Osmocote Exact, probabil una dintre cele mai eficiente de acest tip din intreaga lume.

Ingrasamintele din gama Osmocote Exact asigura plantelor o dezvoltare optima, acestea beneficiind in orice moment de nutrimentele de care au nevoie. Osmocote Exact sunt produse ecologice si nu polueaza mediul inconjurator, scurgerea nutrimentelor fiind minimizata datorita invelisului protector.

Produsul Ingrasamant Osmocote Exact 11+11+18+2Mg+ME, pe care vi-l propune BricoMall garanteaza cresterea calitatii plantelor din gradina printr-o dezvoltare uniforma a lor precum si rezistenta mai buna la boli si daunatori datorita unei dozari optime a nutrimentelor. Gratie ingrasamintului Osmocote Exact 11+11+18+2Mg+ME plantele isi pastreaza aceeasi calitate chiar si dupa vanzare, doza optima de administrat fiind de 3-3,5 kg/m3 de substrat.

Osmocote Exact este disponibil in diferite longevitati (longevitatea indica perioada de timp de care o granula are nevoie pentru a elibera nutrientii), iar produsul Osmocote Exact 11+11+18+2Mg+ME are o longevitate de 3-4 luni si va este oferit in ambalaj tip sac de 25 de kilograme.

Daca sunteti un gradinar pasionat de munca voastra si doriti rezultate mai bune pentru culturile de anul acesta nu ezitati sa consultati din timp un asistent de vanzari BricoMall pentru a afla mai multe detalii si a va procura de urgenta unul dintre cele mai bune ingrasaminte de pe piata de la ora actuala asa cum este si produsul Osmocote Exact 11+11+18+2Mg+ME.

Pregateste-ti gradina pentru anotimpul rece

postat de Lucian în Gradina

Primele nopti reci ale toamnei sunt un semn clar care ne anunta ca e timpul sa se purceada serios la pregatirea gradinii pentru iarna, o activitate esentiala pentru un sezon de succes in noul an calendaristic. De obicei, acest proces are loc in a doua jumatate a lunii octombrie sau, cel mai tarziu, la inceputul lunii noiembrie

154963_3671

Mai inainte de orice este recomandat sa se faca o evaluare a gradinii prin prisma sezonului recent incheiat pentru a se hotari daca se pastreaza designul original sau se opteaza pentru o reasezare a unor plante si culturi care nu au reusit sa se dezvolte multumitor in locatia initiala. Unele plante vor creste poate mai bine in alte zone ale gradinii noastre, la altele se poate renunta definitiv si, in sfarsit, anumite portiuni ale gradinii pot fi reamenajate mult mai bine in noul an.

Pasul urmator in pregatirea gradinii pentru iarna il reprezinta curatarea si indepartarea frunzelor, buruienilor si a tuturor ierburilor uscate. Arbustii si arborii se curata usor de frunzele uscate insa acum este interzisa retezarea ramurilor lor uscate, care ar putea stimula o crestere prematura a mugurilor. Se pot insa taia crengile groase, care nu mai au viata in ele. Bulbii plantelor preferate de asemenea pot fi scosi din pamant, uscati la soare pentru cateva ore si apoi depozitati intr-o magazie rece si uscata pe durata iernii.

In ce priveste curatarea ierburilor, a buruienilor si a resturilor verzi de pe aleile din gradina, foarte la moda sunt in prezent dispozitivele de curatat ierburile cu flacara care sunt de preferat ierbicidelor si care vor face o treaba foarte buna in gradina dumneavoastra. In special aleile si spatiile mai greu accesibile altfel vor putea fi curatate fara probleme astfel si inca cu un minimum de efort.

Compostul se realizeaza tot acum, indiferent daca va proveni din propria gradina sau este adus din alta parte si apoi se va utiliza la imbracarea culturilor sensibile cu un pat nu prea gros (10-15 centimetri), dar suficient cat sa protejeze bine terenul de gerul puternic. Unele plante vor necesita si o munca suplimentara, fiind nevoie de 3-4 tepuse dispuse de jur-imprejurul plantei si apoi de o rola de panza de sac care sa fie infasurata in jurul acestor tepuse. La final se poate adauga si compost sau doar paie ori ace de brad uscate in special in partea superioara si asfel plantele vor fi protejate foarte bine de frig si de vantul rece.

Ca regula generala, compostul se aseaza in gradina dupa primul inghet, adica atunci cand daunatorii si alte amenintari nu isi mai pot face simtita prezenta. Astfel plantele vor avea o protectie buna fara a ne mai teme ca protejam in acelasi timp de frig si tot felul de daunatori de gradina. Foarte important totusi este sa se ude din belsug gradina, dar inainte de primul inghet pentru a se asigura un grad optim de umiditate foarte necesar plantelor adormite pe durata lunilor de iarna. Uneori se apeleaza chiar si la ingrasaminte speciale, asa cum este si produsul Ingrasamint Scotts Pre-winter 14+05+21+2MgO, care va remineraliza solul, pastrand in acelasi timp o iarba sanatoasa si grasa.

Frunzele uscate si alte resturi din gradina pot fi usor curatate cu ajutorul unor scule profesionale, iar producatorul Husqvarna s-a gandit la dumneavoastra si va ofera produsul Refulator frunze Husqvarna 356 BTX, construit dupa un concept nou, revolutionar si gandit pentru a fi purtat cu usurinta in spate, permitand astfel o libertate maxima de actiune. Motorul E-TECH II cu care este prevazut acest model reduce emisiile, are o capacitate cilindrica de 51.7 cm cubi, o putere de 2.4 kW / 3.2 CP si un rezervor combustibil de 1.5l. Greutate ideala de 10.2 Kg il face deopotriva un refulator puternic, dar si usor de manipulat.

In sfarsit, odata treaba incheiata, este timpul sa se ofere atentie si curatarii uneltelor si tuturor sculelor si dispozitivelor folosite in gradina, inclusiv butoaiele pentru apa, furtunele, furcile, greblele si alte unelte. Acestea trebuie pazite de umiditate si depozitate intr-o magazie unde sa fie uscate si bine protejate contra intemperiilor vremii.

Pregatirea gradinii pentru iarna este in mod practic o activitate de rutina, simpla si nu foarte dificil de realizat, dar a trata cu lejeritate acest proces nu e deloc de dorit si de aceea mai bine e sa se investeasca in scule si unelte care fac treaba mai usor de indeplinit decat sa se riste un sezon prost in noul an calendaristic.

Solutii optime pentru ingrijirea solului

postat de Lucian în Gradina

Gradinaritul de calitate nu se poate realiza daca nu se analizeaza in profunzime mai intai de toate calitatea solului unde urmeaza sa fie realizate culturile dorite de legume, zarzavaturi, fructe sau flori de gradina. Unii gradinari se vor putea astfel considera din start mai norocosi deoarece vor avea bucuria sa descopere ca au nimerit un sol foarte bun, care nu este nici prea acid si nici prea alcalin. Altii insa vor trebui sa desfasoare si o serie de activitati utile de pregatire si intretinere a solului pentru a obtine recolte la fel de bogate, dar cu pretul unor eforturi si investitii suplimentare.

Solurile cele mai propice pentru gradinarit sunt solurile care au un PH situat in jurul valorii 7, pe o scala de la 1 la 14. Aceasta valoare poate fi usor determinata prin prelevarea de probe pentru analiza, care vor arata apoi cu suficienta exactitate nivelul de aciditate a solului. In functie de rezultate, se pot lua in continuare niste masuri utile de suplinire a solului din gradina cu fertilizatori si ingrasaminte variate, care sa aduca astfel nivelul sau de aciditate cat mai aproape de valoarea optima, adica un PH de 6.5 pana la 7.0 unitati. In special pentru legume si zarzavaturi, aceste investitii isi vor arata din plin rezultatele, solul fiind adus la un nivel optim pentru a oferi o recolta bogata si timpurie.

Masurarea aciditatii solului pentru gradinarit si alte masuratori utile pot fi facute atat personal, prin apelul la uneltele de masura oferite pe piata, dar si prin apelul la profesionisti, care vor face garantat o treaba buna si vor oferi si informatii de prima mana pentru cei mai buni pasi de urmat in vederea imbunatatirii calitatii solului. Prin tratarea solului cu fertilizatori, suplimente nutritive sau ingrasaminte organice se atinge nu doar nivelul optim de aciditate, dar pot fi inregistrate si rezultate mai bune in ce priveste remineralizarea stiintifica a solului, o activitate foarte recomandata mai ales acolo unde s-a realizat un tip de gradinarit intensiv si oarecum haotic, care a secat solul de o parte dintre nutrimentele esentiale.

Nu in putine cazuri va fi nevoie chiar si de mai multe sezoane pentru a se atinge un nivel calitativ multumitor al solului de gradina, dar in asemenea situatie rabdarea, munca devotata si investitiile urgente in ingrasaminte, fertilizatori si unelte
specifice pentru imbunatatirea solului sunt singura solutie daca intr-adevar se doresc rezultate de exceptie pe viitor. Gradinarii cu pretentii, care vor sa cultive o gama cat mai diversificata de legume, vor trebuie sa trateze in mod diferit
portiunile de sol alese pentru cultivarea acestor legume, crescand sau micsorand aciditatea solului, iar acest lucru este intru totul posibil, dar numai cu respectarea stricta a tuturor intructiunilor si a normelor de aplicare stiintifica a ingrasamintelor si a fertilizatorilor.

Printre produsele de care veti avea cu siguranta nevoie pentru pregatirea si intretinerea solului de gradina se numara si urmatoarele categorii, grupate dupa adresabilitatea lor:

- Fertilizatoare: CAN 17, Fertilizator lichid plante verzi 500ml, Fertilizator lichid plante cu flori 500ml, Fertilizator universal 3kg, Fertilizator universal 7,5kg, Fertilizator universal 15kg, Fertilizator conifere 1kg, Fertilizator fructe de padure 1kg, Fertilizator lichid plante balcon 1,3L, Fertilizator lichid universal 1L, Fertilizator lichid universal 1L, Raykat Engorde – stimulator pt marirea fructelor;

- Biostimulatori: Biostimulator Cropmax – 20 ml, Biostimulator Cropmax – 50 ml, Biostimulator Cropmax – 100 ml, Biostimulator Cropmax – 250 ml, Biostimulator Cropmax – 1000 ml, Biostimulator Cropmax – 20l, Razormin – biostimulator pentru inradacinare, Nemagold – biostimulator cu actiune impotriva nematozilor din sol;

- Remineralizarea solului: Microcat Fe, Microcat Bor, Microcat Zn, Microcat Mg, Microcat Ca;

- Horticultura: Fertilizator trandafiri 1kg, Fertilizator lichid orhidee 250ml, Florone – regulator de crestere, Atlante, Fertilizator arbusti cu inflorescenta 1kg, Substraturi de horticultura (Jiffy-7 pastile din turba cu diametrul 41mm, 33mm, 25mm, 24 mm, 18 mm), Set poturi 6x6cm cu fanta, Set poturi 5x5cm cu fanta, Set poturi 4x5cm cu gaura, Poturi rotunde 8x8cm cu fanta, Poturi rotunde 5,5x5cm cu fanta;

- Unelte intretinere sol de gradina: Aplicator ingrasaminte Scotts Accupro 2000, Aplicator ingrasaminte Easy hand held, Aplicator ingrasaminte Accugreen 3000, Aplicator ingrasaminte Edgeguard Deluxe, Dispozitiv de imprastiere Gardena Classic,
Dispozitiv de imprastiere Gardena Comfort 500, Dispozitiv de imprastiere Gardena Comfort 800, Distribuitor seminte/fertilizatori Gardena 3l.

Toate produsele sunt oferite de catre companii cu un bun renume pe piata si prezinta instructiuni detaliate de utilizare si aplicare. Pentru lamuriri suplimentare nu ezitati sa apelati si la recomandarile specialistilor care vor putea astfel sa va indrume sa achizitionati doar acele produse care se potrivesc cu specificul gradinii dumneavoastra si pot aduce un plus simtitor de calitate si eficienta.

Linkuri