Articole cu eticheta „Texas”

Cum imi aleg freza de zapada?

postat de Lucian în Gradina

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre frezele moderne de zapada

O investitie pe termen lung, frezele moderne de zapada pot fi folosite la fel de eficient chiar si dupa 10 ani de la achizitionarea lor sub conditia de a fi bine intretinute si corect depozitate, pentru toate necesitatile voastre specifice existand intotdeauna si un produs potrivit care sa vina sa raspunda asteptarilor voastre, curatand zapada si fluidizand traficul pe suprafete mai mici sau mai mari, in acord cu tipul aparte de freza de zapada preferata de voi si cu parametrii sai tehnici de operare.

Impartite in doua mari categorii, frezele de zapada moderne pot incorpora un sistem de evacuare a zapezii in una respectiv in doua trepte de lucru, marii producatori de astfel de utilaje pentru curatarea zapezii oferind alternativ fie freze de zapada cu evacuare intr-o singura treapta, mai ieftine, dar cu o putere mai mica a motorului si o latime a degajarii mai ingusta, fie freze de zapada cu evacuare in doua trepte, ceva mai scumpe, dar beneficiind atat de o putere mai mare a motorului cat si de o latime generoasa a degajarii si de aceea mai de folos pentru curatarea zapezii depusa din  abundenta si pe suprafete mult mai largi.

I. Ce e bine de stiut despre frezele de zapada cu evacuare intr-o treapta si cele cu evacuare in doua trepte?

Frezele cu evacuare intr-o singura treapta pot functiona pe baza de energie electrica sau combustibil lichid si au avantajul ca sunt mai usoare gratie dimensiunilor lor reduse, fiind din acest motiv mai simplu de manevrat si putand accesa eficient spatiile inguste din jurul unei locuinte sau a unui sediu de firma, acolo unde frezele de zapada cu evacuare in doua trepte nu pot patrunde din cauza dimensiunilor lor mai mari. Intretinerea si curatarea unei freze de zapada cu evacuare intr-o singura treapta este de asemenea un plus, aceste utilaje avand o viata lunga si oferind un randament multumitor, dar numai atunci cand se respecta parametrii lor tehnici de functionare.

Frezele de zapada cu evacuare intr-o singura treapta au si anumite limitari, ele fiind destinate prioritar curatarii zapezii depusa in strat de maximum 20cm de pe alei si alte cai de acces pavate, riscul de accidente putand sa apara atunci cand sunt accesate suprafete prevazute cu pietris si alte corpuri mici si dure care vor fi expulzate cu putere laolalta cu zapada lovind trecatorii din apropiere sau operatorul frezei de zapada. Nerespectarea indicatiilor exprese ale producatorului poate scurta simtitor durata de viata a unui astfel de utilaj, din acelasi motiv crescand proportional si riscul de accidente pe durata exploatarii frezei de zapada.

Prin opozitie, frezele de zapada cu evacuare in doua trepte functioneaza exclusiv pe baza de combustibil lichid, sunt echipate cu un motor de mare putere si un rezervor generos de combustibil si au din acest motiv o autonomie marita de functionare. Aceste utilaje profesionale sunt prevazute cu doua lame de frezare, prima fiind menita sa sparga gheata prevenind in acelasi timp evacuarea accidentala a pietrisului si altor corpuri dure, zapada si fragmentele de gheata fiind apoi preluate de catre a doua lama care va faramita si va evacua cu putere omatul la o distanta optima. Freza secundara poate fi reglata pe inaltime, in acest mod fiind complet eliminat riscul accidentelor si fiind crescut si randamentul utilajului atat pentru gheata si omatul tare, cat si pentru evacuarea cu succes a straturilor de zapada de pana la 70 cm inaltime.

II. Ce tip de freza de zapada e mai potrivita pentru necesitatile voastre?

Utilizatorii casnici, care doresc sa isi curete pe timp de iarna grea trotuarele, curtea si caile de acces pavate pot apela cu maxima incredere la frezele de zapada cu evacuare intr-o singura treapta, acestea fiind si mai convenabile ca pret, dar si mai usor de manevrat si capabile sa faca o treaba buna pentru curatarea spatiilor din imediata apropiere a locuintei sau a sediului vostru de afaceri. O freza de zapada intr-o singura treapta este un ajutor de nadejde pentru curatarea zapezii pe caile de acces pavate, fiind usor de utilizat si necesitand operatiuni minime de intretinere.

Frezele profesionale de zapada cu evacuare in doua trepte sunt destinate parcarilor de mari dimensiuni, curtilor si spatiilor largi din zona marilor sedii comerciale si industriale precum si cailor de acces principale acoperite cu straturi inalte de zapada. Toate aceste suprafete vor necesita obligatoriu serviciile unei freze de zapada in doua trepte, aceste utilaje fiind si mai puternice decat cele cu functionare intr-o treapta si de asemenea fiind echipate cu sisteme ingenioase de autopropulsare si anvelope inalte cu profil adanc sau senile care ajuta la inaintarea lor facila prin zapada depusa in straturi inalte si/sau pe suprafete unde sunt prezente pante si denivelari.

III. Ce latime de degajare este optima pentru freza voastra de zapada?

Odata ce ati stabilit cam ce tip de freza de zapada ar fi mai convenabila pentru voi, respectiv una cu evacuare in una sau in doua trepte, e bine sa acordati un plus de atentie si la latimea de degajare a frezei de zapada alese de voi si de asemenea la functiile suplimentare cu care este aceasta echipata si care vor putea creste nu doar randamentul, dar si confortul pe toata durata exploatarii frezei de zapada. Astfel latimile de degajare mai mici, de pana la 60cm, sunt ideale pentru manevrarea optima a frezei de zapada pe aleile si culoarele inguste, astfel putandu-se curata zapada in strat de maximum 25cm in timp record fara a se mai apela la lopata si fara a se astepta ca stratul de zapada sa creasca in inaltime de la o zi la alta.

Latimile de degajare de peste 60cm sunt specifice frezelor de zapada de dimensiuni mari, aici manevrabilitatea fiind mai redusa, dar reusindu-se curatarea zapezii pe suprafete mai mari si in strat mai gros, de pana la 70cm. Dotate cu sistem de autopropulsie, frezele de zapada profesionale vor face o treaba pe cinste, dar nu vor putea fi utilizate la fel de eficient pe alei si spatii inguste unde este nevoie de un plus de mobilitate si rapiditate in exploatare.

IV. Ce functii suplimentare sunt de preferat pentru modelul de freza de zapada ales de voi?

Frezele de zapada de ultima generatie pot fi echipate si cu manere incalzite, pornire la sfoara si electrica (pentru zilele cand temperaturile scazute nu permit pornirea la sfoara), accesorii diverse pentru intretinere, sisteme de comanda ergonomice de ajustare facila a vitezei, dar si a distantei si inaltimii de aruncare a zapezii etc., toate aceste functii suplimentare fiind de maxima utilitate pentru cresterea confortului si a randamentului pe durata exploatarii frezelor de zapada. Trebuie luate in calcul si aceste lucruri atunci cand va decideti pentru un model peformant de freza de zapada, cheltuiala suplimentara fiind neglijabila, iar beneficiile maxime.

V. Cum decid la final ce model de freza de zapada corespunde pe deplin necesitatilor si bugetului meu?

Pentru a va hotari fara ezitare asupra modelului de freza de zapada optim pentru voi, puneti-va urmatoarele intrebari care sa va ajute sa alegeti in deplina cunostinta de cauza freza de zapada cea mai indicata pentru necesitatile si bugetul vostru:

1. Ce cantitate de zapada am de curatat anual?

Daca doriti sa curatati doar caile de acces si suprafetele din preajma locuintei sau a sediului firmei voastre, o freza de zapada intr-o singura treapta cu alimentare pe combustibil va fi suficienta, suplimentar putand opta si pentru anumite accesorii si functii care sa mareasca randamentul utilajului ales de voi. Daca insa aveti an de an de curatat suprafete mari acoperite adeseori cu strat gros de zapada atunci o freza profesionala in doua trepte este alegerea optima, aici putand alege modelul dorit in functie de bugetul de care dispuneti.

2. Ce textura are de obicei zapada in zona mea geografica?

Zapada de curatat poate fi proaspata, inghetata, umeda, moale ori chiar lipicioasa, iar gheata care se acumuleaza sub nametii necuratati la timp poate ridica probleme serioase chiar si atunci cand este atacata cu o freza de zapada puternica. In preajma locuintei, zapada poate fi rapid curatata chiar si zilnic, la nevoie, iar o freza intr-o singura treapta va fi suficienta pentru aceasta. Daca trebuie insa sa degajati si caile principale de acces, inclusiv nametii inghetati lasati pe marginea strazilor de utilajele publice de curatat zapada atunci veti avea nevoie de o freza mai puternica, in doua trepte, capabila sa degajeze chiar si cea mai putin “prietenoasa” zapada.

3. Pe ce tip de teren va trebui sa folosesc freza mea de zapada?

Aleile pavate, curtea interioara sau caile de acces spre locuinta sau sediul firmei sunt netede si nu pun mari probleme pentru curatarea zapezii, dar exista si multe situatii cand suprafete mari unde sunt prezente si pante sau denivelari necesita curatate pentru a facilita depozitarea de materiale sau alte activitati de maxim interes pentru voi inclusiv pe timp de iarna. In functie de tipul de teren-tinta va trebui sa alegeti o freza de zapada mai puternica sau una mai usor de manevrat, multe modele de freza de zapada fiind, de exemplu, dotate cu senile sau anvelope inalte cu profil adanc special destinate pantelor si altor suprafete care cer un plus de aderenta pentru mai multa siguranta in exploatare.

4. Pot beneficia de service si asistenta tehnica in timp util?

Nu putini sunt cumparatorii interesati si de astfel de servicii incluse in oferta lor de catre producatorii de utilaje pentru curatat zapada, asistenta tehnica online 24/24h si un service de calitate ajutandu-i sa se decida mai rapid pentru un model sau altul de freza de zapada in functie si de suportul tehnic prompt oferit de producatorii seriosi cu desfacere si pe piata noastra interna.

5. Exista producatori care pot oferi freze de zapada profesionale la preturi modice?

Nu toti producatorii cresc automat preturile la produsele lor de ultima generatie, existand din fericire si unii producatori foarte seriosi capabili sa ofere an de an utilaje tot mai performante la preturi din ce in ce mai competitive. Nu va ghidati de aceea intotdeauna doar dupa brandurile faimoase ale producatorilor traditionali de freze de zapada ci incercati sa identificati si alte companii capabile sa va ofere la preturi mai mici un utilaj pentru curatarea zapezii la fel de performant ca si cele oferite la preturi mult mai mari de producatorii consacrati de pe piata.

Magazinul BricoMall va vine in intampinare anul acesta cu oferta completa pentru frezele de zapada cele mai performante la ora actuala pe plan international, consultantii nostri de vanzari standu-va la dispozitie fie telefonic, la numerele noastre de contact, fie interactiv, prin accesarea clientului de messenger direct de pe pagina unde veti gasi produsul dorit de voi. Va asteptam pentru informatii detaliate si comenzi ferme la:
http://www.bricomall.ro/casa-si-gradina/freze-zapada.html

Curatati zapada pe senile cu moderna Texas Snow King 7540 BDE

postat de Lucian în Gradina

Frezele de zapada cu randament superior sunt tot mai cerute de catre persoanele fizice si intreprinzatorii particulari, vremea rea putand sa dea complet peste cap bunul mers al unei afaceri si sa afecteze serios confortul nostru personal atunci cand ne asteptam mai putin. Anii trecuti ne-au deprins cu capriciile climei aflata intr-o continua schimbare, un utilaj puternic si fiabil pentru curatarea zapezii fiind exact ceea ce ne trebuie pentru a preveni eficient blocarea cailor de acces catre si dinspre locuinta sau firma noastra.

Anul acesta, producatorii vin cu o noua gama de freze de zapada pe piata, mult mai bine echipate pentru a curata zapada de toate felurile, mai dura sau mai permeabila, noile si modernele freze de zapada avand si alte functii menite sa creasca confortul si randamentul operatorilor lor pe toata durata exploatarii unei freze de zapada.

Modelul Texas Snow King 7534BDE, oferit clientilor din Romania de catre magazinul BricoMall, este un exemplu elocvent pentru frezele de zapada de ultima generatie, producatorii sai echipandu-l nu doar cu un motor puternic si lame capabile sa atace chiar si gheata dura, dar de asemenea prevazand acest model cu senile care ii confera o stabilitate crescuta precum si cu manere incalzite si un ingenios sistem de lumini cu LED pentru lucrul in plin vifor sau pe timp de noapte.

Freza de zapada Texas Snow King 7540 BDE beneficiaza de un motor puternic marca Powerline TG850ES de 9 CP si cu o capacitate cilindrica de 340 cc, o garantie pentru randamentul superior al acestei freze special gandita pentru lucrul in conditii extreme de clima si pe orice tip de suprafata. Texas Snow King 7540 BDE poate fi pornita la sfoara sau electric si este alimentata cu benzina, rezervorul sau de 2,5 litri conferindu-i suficienta autonomie pentru curatarea unor suprafete considerabile acoperite cu zapada.

Comanda directiei si a inaltimii de reglare a frezei de zapada Texas Snow King 7540 BDE este de tip manual, freza beneficiind de o latime a degajarii de 75 cm si o inaltime a degajarii de 50 cm. Dotata cu senile speciale, Texas Snow King 7540 BDE are aderenta crescuta chiar si pe gheata, greutatea sa relativ redusa de 125 kg nefiind deloc un impediment din acest punct de vedere.

Alaturi de produsul Freza de zapada Texas Snow King 7540 BDE, BricoMall va pune la dispozitie oferta completa de freze de zapada si alte echipamente de maxima utilitate pentru curatarea zapezii, consultantii nostri de vanzari standu-va la dispozitie pentru orice intrebari la numerele de contact deja binecunoscute clientilor nostri fideli.

Motosapa Texas Hobby 370TG aduce gradinaritul in mileniul al 3-lea!

postat de Lucian în Gradina

Oferta producatorilor de utilaje pentru agricultura si gradinarit este tot mai tentanta de la an la an, modelele puse pe piata in ultima perioada dovedindu-se extrem de utile si fiabile pentru cresterea randamentului, in special acolo unde exista si investitori care isi doresc sa creasca simtitor productivitatea afacerii lor.

Facand economii importante deopotriva la consumul de combustibil cat si la timpii de executie a operatiunilor dorite, motosapa Texas Hobby 370TG aduce gradinaritul in mileniul al 3-lea, fiind un utilaj modern, cu greutate scazuta, design compact si un motor pe benzina in 4 timpi, puternic si deosebit de eficient pentru lucrarile specifice din gradina si din agricultura.

Generand un nivel scazut de zgomot, motosapa Texas Hobby 370TG se porneste manual, oferind o latime de lucru ideala de 38 cm, la o adancime de lucru de 20 cm si poate fi utilizata astfel pe durata mari de timp, fiind si simplu de manipulat gratie dimensiunilor sale de 1210x380x1020 mm si greutatii totale de doar 29 kg.

Dotata cun un motor de 3.9 CP si o capacitate cilindrica de 120 cm3, motosapa Texas Hobby 370TG functioneaza la o turatie nominala de 3600 rpm si este special construita pentru a usura munca gradinarilor la cultivarea legumelor, cresterea florilor sau alte activitati de gradinarit care pot fi indeplinite prin atasarea unor accesorii care vin laolalta cu produsul amintit.

Prevazuta cu un sistem ingenios de operare, motosapa Texas Hobby 370TG poate fi exploatata la randamentul sau maxim, lamele fiind activate precis, iar transmisia de la motor catre lame generand o putere marita, necesara pentru pregatirea corecta a terenului pentru activitatile specifice din domeniul gradinaritului. Cu motosapa Texas Hobby 370TG, pamantul poate si trebuie sa fie lucrat de 2 si chiar de 3 ori, in directii diferite, in acest mod putandu-se ulterior cultiva la parametrii optimi legumele sau florile preferate.

Asa cum prevad si instructiunile producatorului, motosapa Texas Hobby 370TG trebuie operata cu imbracaminte de protectie, portul manusilor fiind de asemenea necesar precum si portul incaltamintei solide utila atat pentru protectie cat si pentru stabilitatea lucratorului pe toata durata exploatarii motosapei. Terenul trebuie obligatoriu curatat mai inainte de a se intra cu motosapa, pietrele, sticla, crengile sau alte materiale straine urmand sa fie indepartate pentru a se proteja astfel atat sapa cat si operatorul sau.

Dupa utilizare, motosapa Texas Hobby 370TG se poate curata foarte usor sub jet de apa, iar daca se doreste si folosirea unor materiale textile, atunci acestea trebuie sa fie moi si umezite anterior, nefiind recomandat sa se preseze materialul pe partile mecanice si fiind suficienta doar stergerea usoara dupa spalarea sub jet de apa nu prea puternic.

Un utilaj de gradina de ultima generatie si deosebit de eficient pentru lucrarile din gradina, motosapa Texas Hobby 370TG va este oferita de magazinul BricoMall la un pret competitiv, la achizitionarea acestui produs clientii beneficiind suplimentar si de TRANSPORT GRATUIT si o garantie de 12 luni.

Linkuri